banner249

Acıpayam kanalizasyon koktu!

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde 7 Mart’ta patlayan kanalizasyon borusu bir mahalleyi ayağa kaldırdı. Hangi belediye tarafından yapılacağı belli olmayan kanalizasyon hattı, mahalle sakinlerini isyan ettirdi.

Acıpayam kanalizasyon koktu!
banner240

Hizmet Gazetesi’nden Ümit Bilgiç’in yaptığı habere göre, Mart ayından bu yana patlayan kanalizasyona hiçbir müdahale yapılamadı. Bazı vatandaşlar Acıpayam Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin yetki sorunu nedeniyle patlayan kanalizasyonu 1 aydır yapmadığını iddia etti. 


Denizli’nin Büyükşehir olmasıyla birlikte Denizli merkez ve ilçelerdeki su ve kanalizasyon işleri, Denizli Su ve Kanalizasyon İşleri Daire Başkanlığı’na (DESKİ) verildi. Yapılan bu görevlendirme, Acıpayam’da sıkıntılara neden oldu. 7 Mart’ta Acıpayam Belediyesi tarafından yapılan yol yapım çalışmalarında Acıpayam’ın Yukarı Mahallesi’nde patlayan kanalizasyon, Denizli’nin büyükşehir olmasıyla birlikte adeta kaderine bırakıldı. 

7 Mart gününden buyana kanalizasyon hattının patlak olduğunu ve pis suların sokağa aktığını ifade eden Yukarı Mahalle sakinleri, “Yol ve alt yapı çalışmaları nedeniyle bölgede kazı çalışmaları yapıldı. 7 Mart tarihinde yapılan yol yapım çalışmalarında kanalizasyon patladı ve o günden bu güne kadar da halen patlat durumda. Pis sular sokağa akıyor. Kokudan artık evlerde oturamaz hale geldik” dediler. 

Yaşanan durumu ilk olarak Acıpayam Belediyesi’ne ilettiklerini ifade eden mahalle sakinleri, “ Acıpayam Belediyesi’nden iki defa ekip geldi ve yola kaldırım yapacaklarını, ardından kanalizasyon sorunun çözüleceği söylendi. Daha sonra ne gelen oldu ne giden. Tekrar müracaat ettik ve belediye yetkilileri bu kez de kanalizasyonun DESKİ tarafından yapılacağını kendilerinin bu konuda yetkili olmadıklarını söylediler. Şimdi de kime ulaşacağımızı bilmiyoruz. Acilen bu kanalizasyon sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER