banner249

5 bin kişiye balık ziyafeti

Türkiye’nin su ürünleri ihracatında ikinci büyük pazarı konumunda olan Almanya’daki etkinliğini arttırmak isteyen Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Almanya’da düzenlenen ve dünyanın en büyük gıda fuarı kabul edilen Anuga Fuarı’na katıldı.

5 bin kişiye balık ziyafeti
banner240
Fuarda 5 bin kişiye Türkiye’den götürülen balıkları pişirerek tattırdı. Almanya’nın Köln şehrinde 5-9 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenen Anuga Gıda Fuarı’na büyük önem verdiklerini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, Almanya’da sayıları 4 milyonu bulan Türk varlığının bu pazarı daha da cazip hale getirdiğini kaydetti. 

STG olarak, Almanya’da iki yılda bir düzenlenen Bremen Balıkçılık Fuarı’na 2010 ve 2012 yıllarında katıldıklarını anlatan İşliel, “Almanya pazarında yaptığımız tanıtımın sonuçları ihracat rakamlarımıza olumlu yansıyor. 2011 yılında Almanya’ya 64 milyon dolar su ürünleri ihraç etmişken, 2012 yılında yüzde 15’lik artışla 68 milyon dolara ulaştık. 2013 yılının Ocak - Eylül dönemindeki ihracatımız ise 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 13’lük artışla 57 milyon dolara çıktı. 

Almanya Türkiye’nin su ürünleri ihracatından yüzde 15’lik pay alıyor” dedi. Almanya’nın Avrupa Birliği’ndeki ekonomik krizden en az etkilenen ekonomi olduğuna dikkati çeken İşliel şöyle devam etti: “Almanya 82 milyonu bulan nüfusu ve yüksek satın alma gücü ile Türk su ürünleri sektörünün ilgisini çeken cazip bir ülke. Avrupalılar temizlenmiş, ısıl işlem görmüş, tüketime hazır halde balık talep ediyor. Almanya’dan Türk balığına yoğun bir ilgi var. Özellikle fileto edilmiş füme alabalık ve temizlenmiş ısıl işlem görmüş levrek ve çipuraya yoğun ilgi var. Ayrıca bütün levrek, çipura ve dondurulmuş fileto çeşitleri büyük ilgi görüyor.” 

ANUGA FUARI’NDA 5 BİN KİŞİYE TÜRK BALIĞI İKRAM EDİLDİ
Anuga, dünyanın en büyük gıda fuarı. 32.si düzenleniyor. 284 bin metrekarelik alanda 99 ülkeden 6 bin 770 katılımcı firma var. Anuga Fuarı’nı 155 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Türk Aşçı Hüseyin Gelmez’in çeşitli soslarla hazırlayıp fırında pişirdiği balıklar ziyaretçiler tarafından çok beğenildi. Türk balıkları, 5 bin ziyaretçiye ikram edildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER