banner249

40 kişilik geçici işe 4 bin başvuru

Afyonkarahisar İl Orman İşletme Müdürlüğüne 6 ay geçici süre ile alınacak 40 kişilik kadroya yaklaşık 4 bin kişi başvurunca kura çekimini gerçekleştiren noter, işçilerin huzurunda kurada hile olmayacağına dair çocukları ve namusu üzerine yemin etti.

40 kişilik geçici işe 4 bin başvuru
banner240

Çalışma ve İşkur Afyonkarahisar İl Müdürlüğü vasıtası ile 40 kişilik geçici kadroya 4 bin kişi başvurunca, işe alımlar kura çekimi ile yapıldı. Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinden gerçekleşen kura çekimini Afyonkarahisar 6’ncı Noteri Adem Albayrak yaptı. 


Kura çekim yerine bazı işçi adayları aileleri ve çocukları ile gelirken, işçilerin noter nazarında yapılan kura çekimi sırasında heyecanlarını gizleyemedikleri gözlendi. Umutla kendi isimlerinin okunmasını bekleyen işçilere kura çekimi öncesinden seslenen Noter Albayrak, yaptıkları işte insan oldukları için hata olabileceğini ancak kesinlikle hile olamayacağını söyledi. 

İşçilerin huzurunda kura çekimi esnasında hile olmayacağına dair 2 çocuğu, namusu ve şerefi üzerine yemin eden Albayrak, “Bugün 5 ay 29 gün çalışacak arkadaşlarımızın çekilişini yapacağız. Ben noter olarak bu kadar kalabalık kişiden çok az kişiyi seçeceğim için biraz sıkıntılıyım ama size şans dilemekten başka elimden bir şey gelmez. Şansınız bol olsun. Her şeyden önce hakkınızda hayırlısı olsun. Şerefim, namusum ve evlatlarımın üzerine yemin ediyorum. Hata olabilir ama hile olmaz. Şimdiden hakkınızı helal edin” dedi. 

İşçi alımı ile ilgili bilgi veren Afyonkarahisar İl Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu ise, kura çekiminin şeffaf bir şekilde yapıldığını söyleyerek, alınacak 40 kişilik işçi için 120 asil, 120 yedek olmak üzere toplamda 240 kişinin belirleneceğini kaydetti. 

Kura ile işe alınacak 40 işçinin de yangın önleme, aşçı, su tesisatçısı, elektrik tesisatçısı, greyder, dozer ekskavatör operatörlüğü işlerinde görevlendirilecekleri bildirildi. Öte yandan kura çekimi sonrası isimleri okunan işçilerin mutlulukları yüzlerinden okunurken, bazılarının yanında olan ailelerine sarılarak bu sevinçlerini paylaştıkları, ailelerini yanında olmayanların ise hemen telefona sarılarak müjdeli haberi verdikleri görüldü.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER