banner249

Baro’dan Vali ve Emniyet Müdürüne suç duyurusu

İzmir Barosu, Soma protestoları sırasında 13 yaşında bir çocuğun polis tarafından gözaltına alınmak istenmesiyle ilgili İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya hakkında suç duyurusunda bulundu.

Baro’dan Vali ve Emniyet Müdürüne suç duyurusu
banner240

İzmir Barosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 13.05.2014 tarihinde Soma'da meydana gelen facia nedeniyle İzmir'de yapılan gösteri ve yürüyüşlerde güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan A.K. ile ilgili basında yer alan haber ve görsellerle ilgili İzmir Valiliği tarafından basın açıklaması yapıldığı belirtilerek "Yapılan açıklamanın ekinde A.K. ile ilgili fotoğraf ve video kayıtları, çocuğun kimliği açıkça tespit edilecek şekilde gizlenmeden basın ve kamuoyu ile paylaşılmıştır. 


Bu paylaşım daha sonra İzmir Valiliği'nin web sitesinden kaldırılmıştır. Ayrıca, yapılan açıklamanın içeriğinde, çocukla ilgili paylaşılan bilgiler ve söylemler nedeniyle masumiyet karinesi, soruşturmanın gizliliği, çocuğun korunmasına ilişkin düzenlemeler ihlal edilmiştir” denildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU
Baro'dan yapılan açıklama şöyle devam etti: “İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklama ve eklerindeki görseller, çocuğun yakalanması ve sonrasında yaşanan hak ihlalleri nedeniyle İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, küçük A.K.'yi şiddet kullanarak gözaltına alan ve diğer işlemleri uygulayan kolluk kuvvetleri hakkında 1136 sayılı Avukatlık Kanunu 76 ve 95. maddelerinde barolara verilen görev gereği, İzmir Barosu Başkanlığı'nca suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER