banner249

Yardımlar AFAD’a devredildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Soma’da meydana gelen maden faciasının ardından başlattığı yardım kampanyasında toplanan yardım paraları AFAD’a (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) devredildi.

Yardımlar AFAD’a devredildi
banner240

Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Uluturhan ilk altı saatte 938 kişinin kampanyaya destek verdiğini belirterek, 94 bin TL, 570 Avro ve 60 Doların açılan hesapta biriktiğini söyledi. Uluturhan, toplanan yardım paralarını Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubelerini ziyaret ederek AFAD’ın hesaplarına aktardı. 


Soma’da meydana gelen ve Tüm Türkiye’yi yasa boğan maden faciasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi‘nin ‘Soma Madencisi Yalnız Değil’ adı altında başlattığı yardım kampanyasında toplanan paralar AFAD’a devredildi. 

Konuyla ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Uluturhan, kampanyayı 14 Mayıs Çarşamba günü başlattıklarının altını çizerek, “Yardım kampanyamıza ilk altı saatte 938 vatandaşımız destek verdi. Başlattığımız kampanyaya yurt içinden katılan 931 vatandaşımız 94 bin 348,57 TL katkıda bulunurken, yurt dışından ise altı vatandaşımız 570 Avro, bir vatandaşımız ise 60 Dolar katkıda bulundu” dedi. 

ULUTURHAN’DAN ACILI AİLELERE BAŞSAĞLIĞI
Uluturhan, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlattıkları kampanyanın 16 Mayıs Cuma günü Manisa Valiliği tarafından gelen bildirim üzerine durdurulduğunu hatırlattı. Bu çerçevede bağış hesabında toplanan yardım paralarının Resmi Gazetede yayımlanmış olan 2014/8 sayılı genelge doğrultusunda Başbakanlıkça belirlenecek harcamalara esas alınmak üzere AFAD’ın başlattığı ‘Manisa Soma İnsani Yardım Kampanyası’ hesaplarına aktarılacaklarını dile getiren Uluturhan, Manisa’da bulunan Ziraat Bankası ve Halk Bankası şubelerini ziyaret ederek, toplanan paraları AFAD’ın hesabına aktardı. Uluturhan, “Elim kaza sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de sabır diliyorum” şeklinde konuştu. 

BAŞKAN ERGÜN’DEN YARDIMSEVERLERE TEŞEKKÜR
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’de Soma için başlattıkları kampanyaya destek veren yardımseverlere teşekkür etti. Kısa sürede çok sayıda yardımseverin kampanyaya destek verdiğini ifade eden Başkan Ergün, “Soma’da yaşanan üzücü olayın ardından halkımız tek yumruk olmuş ve gereken desteği vermiştir. Ben bir kez daha Soma’da hayatını kaybeden maden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kederli ailelerine sabır diliyorum. Soma’ya desteklerimiz devam edecek” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER