banner249

301 işçi ölmüştü!

Manisa'nın Soma İlçesinde, 301 madencinin hayatını kaybetmesiyle ilgili hazırlanan iddianame, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

301 işçi ölmüştü!
banner240

13 Mayıs 2014 tarihinde 301 maden işçinin hayatını kaybettiği Soma’daki maden faciasıyla ilgili eksiklikleri tamamlanarak ikinci kez Akhisar Ağır Ceza Mahkemesine sunulan 230 sayfalık iddianame kabul edildi. 


Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Barosu Başkan vekili Avukat Serhan Çelik, iddianamenin Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dün gece itibariyle kabul edildiğini ve UYAP’a girişinin yapıldığını söyledi. 

İddianamenin kabul edildiğini belirten Çelik, kararda duruşma tutanağı tensibi yapılmadığı için henüz duruşmanın ne zaman başlayacağına ait bir bilgi olmadığını bu kararın da önümüzdeki hafta açıklanmasını beklediklerini söyledi. 

Soma iddianamesinde, tutuklu 8 şüphelinin, ‘olası kastla öldürme’ suçundan 301 kez 20 yıldan 25 yıla, ‘neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan artarak 162 kez 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER