banner249

103 milyonluk terminalin temeli dualarla atıldı

denizli belediyesi'nin 103 milyon liraya ihale ettiği Åžehirlerarası otobüs terminali'nin temeli törenle atıldı.

103 milyonluk terminalin temeli dualarla atıldı
banner240
Törene Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel, Denizli Vali Vekili Abdullah Acar, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkanı Osman Zolan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başkan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, otobüs terminallerinin şehrin aynası olduğunu ifade ederek, "Terminaller, bir şehrin imajı açısından çok önemlidir. Belediyemiz tarafında temeli atılan şehirlerarası terminal, tamamlandığında Türkiye;de ilk ve Denizli tarihindeki en büyük yapı olacak. 790 araçlık terminalin üstü, yaşam merkezi şeklinde düzenlenecek." dedi.

Milletvekili Zeybekci ise açılışı düğün merasimine benzetti. Denizli Belediyesi;nin sekiz yıldır destan yazdığını ve yazmaya devam ettiğini belirterek, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Denizli;ye geldiğinde bizlere inandı ve dedi ki, ;Denizli Ege;nin vizyon kenti, Türkiye;nin parmakla gösterilecek bir ili olacak.; Biz de bütün arkadaşlarımızla beraber Denizli;yi Türkiye;nin vizyon kenti yapma yolunda çok büyük adımlar attık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu. Bugün Türkiye;nin yeraltında, 27 Avrupa ülkesinin tamamından fazla otobüse ve kamyona sahip olduğunu söyleyen Nihat Zeybekci, "Bu övünülecek bir şey değil. Gelecek nesillerimiz inşallah demiryollarıyla seyahat edecek. Buradaki garajdan, ilçelere otobüslerle gidilecek. Otogar, zamanla otopark haline dönüşecek." diye konuştu.

AK Parti belediyesi olarak hizmet yaparken halka zulüm derecesinde sıkıntılar yaşattıklarını vurgulayan Zeybekci, şunları kaydetti, "AK Parti belediyesi olarak bizim bu şehirde yaptığımız zulmü, başka hiçbir şehirde hiçbir belediye yapmadı. Altyapı, üstyapı bunların hepsi yapılırken zulüm yapılıyor. Bu hizmetler yapılırken sürekli, ;Bu çamur, toz ne kardeşim?; dediler. ;Sabredin, iyi olacak.; dedik. Sizin sabrınız, desteğiniz olmasaydı bu güzellikleri yapamazdık."

Vali Vekili Acar da Denizli;nin, Ege Bölgesi;nin İzmir;in ardından en büyük şehri olduğunu, buraya yakışan bir otogarın yapılacağını söyledi. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, otogarın hayırlı olması için dua etti. Daha sonra protokol üyeleri, düğmeye basarak temele ilk harcı koydu.

Denizli Belediyesi Şehirlerarası Otogar Terminali, 32 bin metrekare alana, yerin altına üç kat olacak şekilde inşa edilecek. Komplekste çeşitli amaçlarla kullanılmak üzere 16 katlı bir de iş merkezi olacak. İş merkezi, 12 bin 500 metrekare alana inşa edilecek ve 2013 yılı içinde hizmete açılacak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER