banner249

1 asırlık yüz karası temizleniyor!

Nazilli'nin merkezinden geçen ve bir asırdan fazladır ilçenin yüz karası haline gelen Dereköy Deresi için ıslah çalışmaları başladı.

1 asırlık yüz karası temizleniyor!
banner240

Hızlı bir şekilde başlayan çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, derenin ıslah çalışmalarının sadece Nazilli için değil Aydın için de büyük bir proje olduğunu ifade ederek, "4,5 milyon liraya mal olacak olan Dereköy Deresi ıslah çalışmalarının hemen ardından Dallıca Deresi'nin de ıslah çalışmaları başlayacak.


2014 yatırım programlarına alınan bu deremizin de ıslahı ile Nazilli yepyeni bir çehreye kavuştuğu gibi derelerin etrafındaki düzenlemelerle Nazilli yemyeşil mesire alanlarına da kavuşacak. Başta ilçenin su baskınlarından korunması amaçlanan ıslah çalışmaları bölgenin en büyük yatırımları arasında yer alıyor" dedi. 

PROJE UZUNLUĞU 4 KİLOMETRE
Aydın Devlet Su İşleri (DSİ)211. Şube Kontrolörü Fatih Öztaş, yaptığı açıklamada, "Nazilli Dereköy'de yapmış olduğumuz ıslah çalışması kapsamında yaklaşık olarak 3 km 942 m uzunluğunda olan projemizin bin 800-bin 900 metresini tamamladık. Şu anda taş duvar yapımı sürüyor. Derenin başlangıç kısmından itibaren ilçe merkezinde olan 20-25 metre genişliğini proje gereği 15 metreye çekmekteyiz. 

Dere kenarlarındaki duvarların yüksekliğini 2 metre 5 cm olarak planladık. Bir yandan dere çalışması, taş duvar çalışması devam ederken, bir yandan da hafriyat çalışması devam ediyor. Bunun yanı sıra proje kapsamında yapılacak olan duvarın kabartma derzleri, yaya köprüleri ve duvar üzerine 1 metre yüksekliğinde korkuluk imalatımız yapılacak. Şu an 25 işçimiz çalışıyor. Araçlarımızda ise 25-30 arası çalışanımız var. Tabi ki hava şartları bizim için önemli bir faktör. Biz elimizden geldiğince imalatı en seri ve düzgün şekilde yapmayı hedefliyoruz ve onun için çalışıyoruz. En kısa zamanda düzgün bir çalışma ile projemizi tamamlamak hedefindeyiz" dedi. 

‘AYDIN'A BÜYÜK YATIRIMLAR YAPILDI VE YAPILIYOR’
AK Parti Nazilli Belediye Başkan Adayı Mustafa Acar ve Belediye Meclis Üyesi Adayları ile partililerin de katıldığı inceleme sırasında konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç ise, derenin ıslah çalışmalarının sadece Nazilli için değil Aydın için de büyük bir proje olduğunu ifade ederek, "Yıllardan beri Dallıca Deresi ve Dereköy Deresi bir mezbelelikti. 

Orman ve Su İşleri bakanımız Sayın Prof.Dr. Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu sene Dereköy Dere ıslahının proje kapsamına alınmasında yardımcı oldu. İhalesi yapıldı. İki etapta gerçekleştirilecek olan proje kapsamında önce yaklaşık dört kilometrelik bir alanda düzenleme yapılacak. Sonrasında ise derenin yukarı kısmının ıslah çalışması yapılacak. 

Öncelikli olarak bu yan duvarların imalatı, derenin çevresi ile beraber burada bir mesire yeri havasında, yeşilliklerin içerisinde bir yaşam alanı oluşturulması planlanıyor. Daha sonra burada taban tesviyesi yapılacak ve tabanın betonlaşması ve ortadan geçecek bir kanalla dere yatağının tamamının çöp görüntüsünde değil, modern bir tarzda dere yatağı yapılarak ışıklandırılması yapılacak. Çevre ve Orman Su İşleri Bakanlığımızın gayretleri ile bu sene birinci etabı bitireceğiz” diye konuştu. 

İLK ETAP 4,5 MİLYON TL’YE MAL OLUYOR
Bu ıslah çalışmaları tamamlandığında gerçekten Nazilli’ye yakışır ve çevresine katma değer sağlayacak bir görüntü ile inşallah halkımızı buluşturacağız diyen Milletvekili Kılınç; “Dallıca Deresi ıslahı da 2014 programına alındı. Bu sene inşallah ihaleye çıkacak. Dallıca deresini de burası gibi ıslah edeceğiz. Orada halkımıza yeni yaşam alanları kazandırmayı hedefliyoruz. 

Bu projelerle Aydın’a büyük bir proje daha kazandırmış olacağız. 4 buçuk milyon lira artı KDV'ye mal olacak projede emeği geçen ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Aydın İline yönelik pilot uygulamalar yaptığı bir il olmasında desteği olan Aydın Milletvekillerimiz Semiha Öyüş ve Mehmet Erdem'e, sayın Bakanımız ve Başbakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu projenin bir sonraki adımında havzalarda ormanların korunması, erozyonun önlenmesi ile alakalı yeni bir proje var. Gerçekten Nazilli Orman Su İşleri Bakanlığından, merkezi bütçeden gerçekten çok önemli yatırımlar aldı" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER