banner249

Ticaret Bakanlığı’ndan rekor ceza!

Ticaret Bakanlığı, emlak sektöründe manipülatif ilan paylaşan 545 kişiye toplamda 54,5 milyon TL ceza kesildiğini duyurdu.

Ticaret Bakanlığı’ndan rekor ceza!
banner240

Konut fiyatlarındaki aşırı yükselişle mücadele kapsamında, emlak ilanları üzerinde detaylı bir inceleme yapılmış ve spekülatif fiyat artışlarına neden olan ilanlar tespit edilmişti.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, piyasadaki dengesizliklere yol açabilecek her türlü eylem ve faaliyetin titizlikle incelendiği ve denetlendiği belirtildi. Spekülatif faaliyetlerle ve fahiş fiyatlarla tüketiciyi yanıltan ilanlar özellikle göz önünde bulunduruluyor.

Bu çerçevede, ilan platformlarında 1 Eylül tarihinden bu yana yayınlanan satılık emlak ilanları özel bir incelemeye tabi tutuldu. İlan fiyatlarında ilanın yayında olduğu dönemde yüzde 100 ve daha fazla artış yapan 545 kişiye Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'in 14. maddesine aykırı davranışları nedeniyle kişi başına 100 bin TL olmak üzere toplam 54 milyon 500 bin TL para cezası verildi.

Açıklamada, vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla Bakanlık tarafından gerekli incelemelerin hızla başlatıldığı vurgulandı. Bakanlık, spekülatif fiyat artışlarını engellemek ve adil rekabet ortamını korumak için sektör ve konu bazında tüm araçları kullanmaya devam edeceğini belirtti.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER