banner249

Çameli’ye talih kuşu kondu!

Denizli’nin Çameli ilçesine Yaklaşık 15 yıl önce gelerek Çolakoğlu Emlak ismiyle gayrimenkul sektörünü ilçede canlandıran Perihan Dalgıç ve Cihangir Dalgıç, şimdi de Gökçeyaka Mahallesi’ne kuracakları 60 milyon TL’lik dev bütçeli lavanta tesisiyle ilçeye değer katacak. Üretim, konaklama ve yemek içme sektörünü de içinde barındıracak olan tesis ilçenin kanayan yarası olan genç nüfusun istihdamı konusuna da merhem olacak.

Çameli’ye talih kuşu kondu!
banner240

Yıllar yılı ‘mahrumiyet bölgesi’ olarak anılan yayla turizminin gözde ilçesi Çameli, şimdilerde ise yatırımcıların da gözdesi haline geldi. Her geçen gün yeni yeni işletmelerin açıldığı doğal güzellikleriyle ünlü Çameli’de şimdi de lavanta tesisi kurulacak. Burada lavantayla gerek yağ gerekse sabun gibi çeşitli ürünler üretilerek Türkiye pazarına sunulacak. 

İLÇENİN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI 
Bütçesi yaklaşık 60 milyon TL olan tesis için çalışmalarda sona gelindi ve 2024 yılında çalışmalarına başlanacak. Gökçeyaka Mahallesi’nde kurulacak olan tesiste yöresel ürünlerin pazarlanması, konaklama, cafe, restoran ve eğlence gibi sektörlerde çeşitli hizmetler sunulacak. 30 dönümlük bir araziyi kapsayacak olan tesiste ayrıca 3 kilometrelik bir koşu ve yürüyüş yolu da vatandaşların hizmetine sunulacak. 

“GENÇLERİMİZ ÇAMELİ’DEN GİTMESİN İSTİYORUZ” 
Lavanta Hasadı Etkinliği ve tesisle ilgili bilgiler vermek için Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basının karşısına geçen Perihan Dalgıç ve Cihangir Dalgıç, projeleriyle ilgili önemli bilgiler verdi. Konuyu gazetecilere aktaran Perihan Dalgıç, “Tamamlandığında çok önemli bir tesis olacak. Doğanın içinde, dört tarafı orman olan bir tesis olacak. Yol yapımı için iznimizi de aldık. Köprü projemiz de var ve bu da hazırlandı. Çameli Kaymakamlığı’nın kurduğu bir kadın kooperatifi var ve o kooperatifle işbirliği içerisindeyiz. Çameli’de bilindiği üzere genç nüfus hep dışarıya göç ediyor. Denizli, Fethiye gibi yerler ağırlıkta olmak üzere. Biz istiyoruz ki gençler dışarıya gitmesin. Amaçlarımızdan biri de bu gençlerimize katkıda bulunabilmek” dedi.
 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER