banner249

Yol medeniyettir başkan!

Denizli’nin Babadağ İlçesi’ne bağlı Mollaahmet Mahallesi, yaklaşık 1000 nüfusa sahip olmasına rağmen adeta kaderine hapsedildi. Büyükşehir’e bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) yapılan onca başvuruya rağmen koca mahalleye güzergah verilmedi.

Yol medeniyettir başkan!
banner240

12 mahallesi bulunan Babadağ’da Mollaahmet Mahallesi, ilçenin en büyük üçüncü mahallesi. 1000 nüfuslu mahalle, deyim yerindeyse kaderine hapsedildi. Mollaahmet Mahallesi Babadağ’a 13, Denizli’ye ise yaklaşık 10 km mesafededir. 

UKOME NE İŞE YARAR?
Mahallenin en büyük sorunları arasında gösterilen güzergah sorunu hem mahallede yaşayanları çileden çıkardı hem de ilçe merkezinde yaşayan esnafı canından bezdirdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne yapılan başvurular birçok kez yanıtsız kalmış, yıllardır devam eden sorun hala çözülemedi. 

GÜZERGAH OLMAYINCA HAT MİNİBÜSLERİ GİREMİYOR
Başkan Zolan’ın Mollaahmet Mahallesi’ne güzergah vermemesi nedeniyle ilçe merkezine ve şehir merkezine hat minibüsleri giriş yapamıyor. Bölge halkı kendi imkanlarıyla ulaşımı sağlamaya çalışsa da aracı olmayan vatandaşlar bu duruma isyan ediyor. 

BABADAĞ BELEDİYESİ DEVREYE GİRDİ!
Tüm bunların yaşandığı mahallede söz konusu olaya bu kez Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı da dahil oldu. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Belediye Başkanı Ali Atlı, Mollaahmet Mahallesi’nin ulaşım sorununu gerekli birimlere aktardığı halde bir netice alamadıklarını kaydetti. Güzergahın verilmediği mahalle için Atlı, kolları sıvayarak bir otobüs tahsis etti. İlçe belediyesi şimdi haftada iki gün olmak üzere Mollaahmet’e otobüs gönderiyor. 

BAŞKAN HER KAPIYI ÇALMIŞ!
Başkan Atlı, “Bin nüfuslu mahallemize ne yazık ki güzergah verilmedi. Bu durumu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve gerekli Ulaşım Koordinasyon Merkezi yetkilerine bildirdim. Ancak bir türlü netice alamadık. Biz de belediye olarak tüm imkanlarımızı zorlayarak bir otobüsümüzü mahallenin hizmetine sunduk. Otobüsümüz şimdi haftada iki defa olmak üzere mahallemize sefer düzenliyor. Bunun kesinlikle yeterli olmadığı söylemek istiyoruz. Vatandaşlarımızın ulaşım hakkını ve güvenliğini yerine getirmeliyiz” dedi.


 

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2023, 09:30

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER