banner249

Sağlık personeline dayak

Bodrum Devlet Hastanesi acil bölümünde çalışan doktor ve sağlık personeli görev başındayken hasta yakınları tarafından fiziki saldırıya uğradı.

Sağlık personeline dayak
banner240

Bodrum Devlet Hastanesinde çalışan doktorlar ve sağlık personeli bugün öğle saatlerinde basın açıklaması yaptı. Tüm doktorların katıldığı basın açıklamasında Acil Servis doktoru ve bir sağlık personelinin darp edilmesi protesto edildi. 


24 Nisan’da gerçekleşen olayda kalp krizi geçiren ve nefes almayan bir hastaya müdahale eden Acil Doktoru Erkan Erol ve Sağlık Personeli Selçuk Çalışkan hastayı hayata döndürmeye çalışırken başka bir hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Dr. Erol ve Çalışkan hasta yakınları tarafından hastane içinde tekme tokat dayak yedi.

Hastaya müdahale edilmesinin engellendiğini söyleyen doktorlar bu olayı kınadı. Yaşanan olayın ardından bir basın açıklaması yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fikret Acar, şöyle konuştu: “24.04.2014 günü acil serviste iki meslektaşımız hasta yakınları tarafından darp edildi. 

O esnada genel durumu kötü olan, ölmek üzere olan bir başka hastayla ilgilenmek zorunda olan iki meslektaşımız, hiçbir acil hastalığı olmayan, diğer hekim tarafından muayenesi yapılıp tetkik isteminde bulunulmuş bir hastanın yakınları tarafından kendileriyle ilgilenilmediği bahanesiyle önce sözel daha sonra fiziki saldırıya uğradı. Arkadaşlarımız darp edildi ve işlerini yapamayacak hale geldi. 

Ölmek üzere olan diğer hastanın yardım almasını engellediler. Hangi vicdan bunu nasıl izah eder bilemiyoruz” Darp edilen Bodrum Devlet Hastanesi acil doktoru Erkan Erol hayati tehlikesi bulunan bir hastaya müdahalelerinin engellendiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Acile bir hasta geldi. 112 acil servisinin doktoru müdahale ettiği halde beni taciz etti. Ben hayati tehlikesi bulunan bir hasta ile uğraşırken bir anda bana tacizde bulunmaya başladılar.” 

Sağlık personeli Selçuk Çalışkan da olayı vicdansızlık olarak değerlendirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “İşin kötü tarafı bizim acil bir hastaya müdahale anında engellenmemiz. Bu olayın darp, tehdit ve hakaret boyutundan ziyade en çok üzüldüğümüz nokta durumu ciddi olan hastanın 3 gün sonra hayatını kaybetmesi. Bu olayla ilgili tam olarak konuşamayacağım olay adliyeye taşındı. Ama Allah ölen hastanın yakınlarına sabır versin.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER