banner249

4 günlük maceranın galibi İngiltere oldu

Bu yıl 5. si gerçekleşen macera yarışları Avrupa Şampiyonası Seydikemer İlçesinde başlayıp Fethiye İlçesi Ölüdeniz’de sona erdi.

4 günlük maceranın galibi İngiltere oldu
banner240

400 km’lik parkuru İngitere’nin Dünya şampiyonu da olan Adidas Terrex takımı birinci olarak tamamlarken, Estonya’dan Ace Estoma takımı ikinci, Çek Cumhuriyetin’den Opavanet Imtrens takımı üçüncü oldu. 24 takımdan 4 takımın tamamlayamadığı parkuru Türk takımı Conbot Drıvers takımı orta sıralarda tamamladı. 


Dereceye giren takımlardan İngiliz adidas Terrex takımına 5 bin TL, ikinci Estonya’dan Ace Estoma’ya 3 Bin TL, üçüncü Çek Cumhuriyetin’den Opavanet Imtrens’e de 2 Bin TL ödül verildi. Ödül töreni Ölüdeniz Sun City hotelde yapıldı. Ödülleri Muğla Dağcılık İl temsilcisi Bora Borçin sundu. 30 Nisan'da 24 takımdan yaklaşık 100 sporcunun katılımıyla Seydikemer'den start alan yarış, Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi'nde son buldu. 

Sporcular, 4 gün boyunca 8 farklı doğa sporunu yaparak 400 kilometrelik zorlu parkuru tamamlayarak Ölüdeniz'deki Belcekız Plajı'na yüzerek geldi. Hakem heyetinin değerlendirmesi sonucu yarışa İngiltere'den katılan "Team Adidas Terrex" takımı birinci, Estonya'dan "Estonian ACE Adventure Team" ikinci, Çek Cumhuriyeti'nden "Opavanet Elvac Nutrend" takımı üçüncü olarak tamamladı. Ödül töreninde birinci "Team Adidas Terrex" takımına 5 bin lira, ikinci "Estonian ACE Adventure Team" takımına 3 bin lira, üçüncü "Opavanet Elvac Nutrend" takımına ise 2 bin lira ödül verildi. 

Uluslararası Lycian Challenge Macera Yarışı Direktörü Bora Borçin, 30 Nisan'da Seydikemer'de start verdikleri yarışı 4 gün 3 gece sonra Ölüdeniz'de sona erdiğini söyledi. Borçin, 4 takımın yarışı bıraktığını, bazı takımların da verilen zaman içinde varış noktasına ulaşamadıkları için klasman dışı değerlendirildiğini ifade etti. 

Yarışın birincisi olan İngiliz "Team Adidas Terrex" takımının daha öncede dünya birincisi olduğunu kaydeden Borçin, takımın İnanılmaz bir performans göstererek açık ara birinci olduğunu dile getirdi. Borçin, yarış ekiplerinin birinci olan takıma yetişebilmek için büyük çaba sarf ettiğini, her şeye rağmen ufak tefek aksaklıklar dışında yarışı sorunsuz şekilde tamamladıkları için mutlu olduklarını vurguladı. Parkurda bir takımın hipotermi (vücut sıcaklığının düşmesi) vakası yaşadığını anlatan Borçin, vakaya yarış boyunca görev alan Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerinin (UMKE) müdahale ettiğini sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER