banner249

LYS iptal mi oluyor

Denizli'de bir kurum yanlış soruyu tespit etti

LYS iptal mi oluyor
banner240


Geçtiğimiz pazar günü LYS'de ter döken öğrencilerin, sorularını ele alan Denizli Birey Temel Lisesi öğretmenleri, 2016 LYS'nin Biyoloji 24.sorusunun doğru cevap şıkkının C değil, D olması gerektiğini savundu
LYS'de sorulan tüm soruları birebir değerlendiren Birey Temel Lisesi, soru kitapçıklarında bulunan soruların,  Birey kaynaklarında okutulan sorularla  örtüştüğünü ifade ettiler.

Derslerine iyi çalışan öğrencilerin sınavda zorlanmadan şıkları işaretleyebilecek bir şekilde hazırlandığını ifade eden Denizli Birey Temel Lisesi öğretmenleri, LYS'de sorulan soruları tek tek inceledi ve değerlendirme sonuçlarını şu şekilde açıkladılar:
BİREY TEMEL LİSESİ
2016 LYS SORULARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2016 LYS soruları Birey Temel Lisesi zümre öğretmenleri tarafından değerlendirilmiştir.
2016 LYS-2 Biyoloji soruları orta zorluk derecesindedir ve geçen yıl ile benzerlik göstermektedir. Özellikle; nükleik asit,  protein sentezi sorusu ve popülasyon genetiği seçici sorulardır.
Biyolojide kan dolaşımı ile ilgili olan, 24.sorunun cevap anahtarının yanlış olduğu görülmüştür. Cevap anahtarı ‘C’ demektedir. Ancak doğru cevap ‘D’ şıkkıdır.
Bilgi ağırlıklı ve birden fazla konu ile bağlantı kurulmasını gerektiren sorulardı.Yorum soruları az sorulmuştu.
2016 LYS- 2 Fizik soruları geçen yıllara göre kalite olarak çok daha basitti.İşlem yerine yorum sorularının ağırlık verildiği gözlendi. Dikkatten kaçabilecek,iyi okunması gereken yorum soruları vardı.
2016 LYS- 2 Kimya sorularında müfredatın dışına çıkılmış ve öğrencileri ters köşe yapacak herhangi bir soru bulunmamaktadır.Öğrencilerin denemelerinde ve Birey Yayınlarında çözdüğü sorularla birebir paralellik gösteren birçok soru bulunmaktadır.Fakat önceki yılların kimya soru tarzı biraz kolaya yönelik olduğu için öğrenciler bazı sorularda zorlanmış olabilirler.Ayrıca tartışmaya yönelik soru bulunmamaktadır.
2016 LYS- 3 Coğrafya soruları müfredata uygundur.Şüpheli, şaibeli soru yoktur.Sınavda ezbere dayalı anlayıştan çok genel kültüre ve yoruma önem verilmiştir.Coğrafya soruları genel anlamda kolaydır.Önceki yıllara göre YGS konu ağırlığının azaltıldığı görülmüştür.Belirleyici olabilecek 3-4 tane soru görülmüştür.
2016 LYS- 4 Tarih LYS Tarih dersi soruları müfredata uygun olarak hazırlanmış olup,beklenen zorluktadır.Öğrenciyi zorlayacak herhangi bir soru yoktur.Sorular bilgi ağırlıklı olup,Birey Okullarında verilen kaynaktaki sorularla örtüşmektedir.Çalışan öğrencinin yapabileceği şekildedir.
2016 LYS-3 Edebiyat soruları müfredata uygun olarak hazırlanmıştır.Sorular 2015 LYS ‘de olduğu gibi kolay düzeydedir.Hatalı,şüpheli herhangi bir soru yoktur.Edebiyat sorularının 25 tanesi YGS konularından çıkmıştır.Diğer sorularda konu dağılımı bakımından önceki yıllar ile benzer olduğu görülmüştür.Edebiyat sorularının kolay olması belirleyiciliğini azaltacaktır.Sorular Birey Yayındakilere göre oldukça kolay düzeydedir.Birey soruları ile birebir benzerlik içerisinde olan sorular bulunmaktadır.
2016 LYS-1 Matematik sınav ortanın biraz üstünde gerçekleşti.Çalışanlara kolay çalışmayanlara zor geldi.Çıkan sorulara baktığımız zaman,kitaplardaki olan sorulardan oluşmaktadır. 3-4 tane orijinal, seçici soru vardı.2 kitap bitiren bir öğrenci güzel sonuçlar elde edebilirdi.Geometri ,matematiğe göre biraz daha zordu.Okulumuzda yaptığımız deneme sınavları ve derslerde çözülen Birey Kaynaklarındaki sorularla örtüşmektedir.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER