banner249

Suriyelilere “Sahte Tevrat” operasyonu

İzmir’de bin yıllık olduğunu ileri sürdükleri sahte Tevrat ile birlikte aslına benzeyen bazı sahte eserleri satmaya çalışan 2 Suriyeli yakalandı.

Suriyelilere “Sahte Tevrat” operasyonu
banner240


Alınan bilgiye göre, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, “Suriyeli 2 kişinin ellerinde tarihi eserler olduğu ve bu eserleri İzmir’de satmak istedikleri” bilgisi üzerine harekete geçti. Alıcı kılığına giren ekipler, takipte olan zanlılarla Gaziemir ilçesindeki bir alışveriş merkezinde buluştu.

 Zanlılar, Hz. Musa’ya indirilmiş kutsal kitap olan Tevrat'ın tahrif edilmemiş orijinal ayetlerinin yer aldığı bir nüshasının ellerinde olduğunu belirterek alıcı kılığına giren polis ekipleriyle pazarlığa başladı. Zanlılar, dinler tarihine ışık tutacak nitelikte olduğunu ileri sürdükleri sözde kutsal kitaba 10 milyon TL istedi.

FİLM GİBİ OPERASYON
Tarihi eserlerin Karabağlar Belediyesi’nin arkasında park halindeki otomobilde olduğunu söyleyen zanlılar ile alıcı kılığındaki ekipler, alışverişi gerçekleştirmek için bir kez de burada buluştu. Alıcı rolündeki görevli memurun işaretiyle düzenlenen operasyonda, Suriyeli oldukları belirlenen M.K. (23) ve Z.Y.H. (28) kıskıvrak yakalandı.


Şüphelilerin kullandığı ve kiralık olduğu tespit edilen otomobilde yapılan aramada, 2 adet heykel görünümünde tarihi eser olduğu düşünülen eşya, 1 adet büyük hayvan figürü görünümünde eşya ve bu hayvan figürünün boynuzuna ait olduğu düşünülen kopuk halde 3 parça, 1 adet küçük hayvan figürü ve 1 cilt halinde 17 sayfadan oluşan kitabe şeklinde üzerinde el yazısı ve resimler bulunan eşya ele geçirildi. Ele geçirilen parçaların, İzmir Müze Müdürlüğü’nün yaptığı inceleme sonucu sahte olduğu tespit edildi.


İfadeleri alınan 2 kişi, haklarında hazırlanan fezleke ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER