banner249

Gelişen teknoloji ile anne adayları…

Her geçen zaman içinde hayatımıza giren teknoloji ile anne adaylarının bebeklerine daha doğmadan görüp tanıyabileceğini ifade eden Radyoloji Uzmanı Dr. Remzi Er, gelişen teknoloji sayesinde anne adaylarının kaygısının azalttığını ifade etti.

Gelişen teknoloji ile anne adayları…
banner240

4 boyutlu ultrason cihazlarının anne karnındaki bebeğin sağlığı konusunda da önemli veriler sağladığını dile getiren Uzman Dr. Remzi Er, gerektiğinde doğum sonrası erken müdahale ile bebeklerin yaşam şansının daha fazla olduğunu söyledi.

Uzman doktorların ultrason takibi yapmasının gebelikte önemli olduğunu ifade eden Er, “2 boyutlu olan klasik görüntülemenin yerine artık 4 boyutlu olan ultrasonlar kullanıyoruz. Bu teknoloji sayesinde anne adaylarının gebelik sürecinde çok daha etkili oluyor. Dört boyutlu ultrason cihazları sayesinde yapılan görüntülemelerle gebeliğin 18. haftasından bile, bebeğin yüz şekli ve hareketleri rahat şekilde görüle biliniyor. Gebelik ilerledikçe bebeğin bu özellikleri daha da belirginleşe biliyor. 22. Haftaya kadar devam eden görüntüleme sayesinde annenin, bebeğe olan bağlılığı ve annelik duygusu artıyor. Kullanılan bu sistemin, bebeğe ve anneye herhangi bir zararı yoktur” dedi.


BEBEKTE HASTALIK VARSA ANNE KARNINDA TEŞHİS EDİLİP MÜDAHALE EDİLİYOR”
Dört boyutlu ultrasonların, bebeğin yüzünde, vücudunda, ellerinde ve ayaklarında fiziksel engel olup olmadığının belirlenmesinde etkili olduğunu belirten Er, “Bu sistem duygusal bağları geliştirdiği gibi, olası bir sıkıntıda erken müdahaleyi de uzmanlara sağlıyor. Dört boyutlu ultrasonlar, anne karnındaki bebeğin sağlıklı olup olmadığı ayrıntılı ultrasonun sonucu belirlenmekte. Önceden tespit edilen bir olumsuzluk doğum sonrası müdahaleyle ortadan kaldırıyor” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2016, 12:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER