banner249

Vergi Dairesi'nde yemin heyecanı

Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı'nın çiçeği burnunda gelir uzman yardımcıları, yemin ederek asalet tasdiklerini aldılar.

Vergi Dairesi'nde yemin heyecanı
banner240

2013 yılı sonunda yapılan yazılı ve sözlü sınavların ardından, 2014yılı içinde aday memur olarak göreve başlayan gelir uzmanyardımcıları, ettikleri yeminle dairelerindeki yerlerinisağlamlaştırmış oldular.Maliye Sarayı olarak bilinen Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı hizmetbinasının yemekhanesinde gerçekleşen yemin törenine Vergi Dairesibaşkanı Zafer EVCİ'nin yanı sıra, grup müdürleri ile vergi dairesimüdürleri de katılım göstererek çalışanların heyecanına ortak oldular.


Yeni göreve başlayan devlet memurları, 657 Sayılı Devlet MemurlarıKanununa 6. Maddesine göre Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve kanunlarına sadakatla bağlı kalmak ve milletin hizmetinde TürkiyeCumhuriyeti kanunlarını sadakatla uygulamak hususunda "Asli DevletMemurluğuna" atandıktan sonra en geç bir ay içinde yemin etmelerigerekiyor.Yemin sözlü olarak yapıldığı gibi, asil memurluğa atanan yenimemurların imzaladıkları bir adet "Yemin Belgesi" özlük dosyalarındasaklanıyor.Denizli Vergi dairesi başkanlığının asli memurluğa atanan yeni geliruzman yardımcılarını, bundan sonraki süreçte, bir sınav dahabekliyor.Gelir uzman yardımcılığından uzmanlığa atanabilmek için "yeterliksınavları"na girmeleri gerekiyor.

Bu sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşuyor. Yapılanyeterlik sınavında başarılı olan gelir uzman yardımcıları, geliruzmanlığı kadrolarına atanırken, başarılı olamayanlar düz memurluğaatanıyor.Yeterlik sınavında başarılı olamayan Gelir uzman yardımdılarına birhak daha veriliyor mu?Gelir uzman yardımcısı olarak göreve başlayanlar, 3. yılın sonundayapılan yeterlik sınavında başarılı olamazlarsa, kendilerine bir hakdaha veriliyor.Ancak bu hak sonucunda da başarılı olamayan gelir uzman yardımcılarıdüz memurluğa atanıyor.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER