banner249

Türk Eğitim-Sen 1.Eğitim Öğretim Dönemini Değerlendirdi

Bu hafta sonu öğrencilerimiz ile okullarımızda birinci dönemi geride bırakıyoruz. Biz Anne ve babalarda haklı olarak, emek verip okuttuğumuz evlatlarımıza dair yüksek beklentiler içindeyiz. Hatta bu beklentiyi o kadar abartmış durumdayız ki, hepimizin evladı ya Avukat, ya Mühendis, ya da Doktor olmalı bize göre. Çünkü biz emek verdik, çünkü biz öyle istiyoruz, çünkü … Hatta bizce o kadar basittir ki bu beklentilerimiz, gerçekleşmemesi için hiçbir neden yoktur. Bizce evlatlarımızın ilgi alanı, yetenekleri, hayalleri, ya da başarısız olması gibi bir durum mümkün değildir.

Türk Eğitim-Sen 1.Eğitim Öğretim Dönemini Değerlendirdi
banner240

 Her çocuğun ayrı bir Dünya, Her çocuğun ayrı yetenek ve her çocuğun ayrı bir kişilik olduğunu devre dışı bırakırız çoğu zaman. Kendimiz isteyip de yapamadığımız ne varsa evladımızda görmek, yada  benim de oğlum –kızım   Mühendis  Mimar Avukat… oldu diyebilmenin gururunu yaşamak ister. Kendimizce çok haklı olarak yaptığımız dayatmalarda bulunuruz mesela. Mesela matematik sevmeyen ya da matematik başarısı düşük olan çocuk olmamalıdır. Çünkü hayat matematik formülleri üzerine kurulmuştur. 

Çocuğun Resim Müzik, Tiyatro veya Spor alanındaki yeteneği ve varlığı mühim değildir. Hatta ders notlarında biraz düşme gördüysek, çok severek çaldığı ve gelişimine olumlu katkısı olduğu halde gitarına  el koyar,   yetmiyorsa  arkadaş görüşmelerini  kaldırır, bu da yetmiyorsa  bir süre odasından çıkmaması gerektiğini düşünürüz. Oysa biz  anne babalar zaten gözden kaçırdıklarımız nedeniyle çocuğumuzun gidişatında bir eksiklik veya aksama olduğunu düşünmeyip, olsa olsa bizler yemeyip yedirdiğimiz giymeyip giydirdiğimiz halde  şahsımıza yapılan, KOCAMAN BİR NANKÖRLÜK ‘ olduğuna kanaat getiririz.

Hani hep kocaman bir ses tonuyla durup durup deriz  ya, BİZİM ZAMANIMIZDAYKEN  , BEN SENİN YAŞINDAYKEN,NERDE O ESKİ GÜNLER,AH ŞİMDİKİ NESİL diye …      Peki farkındamıyız acaba artık zaman  bizim zamanımız değil, bizler  artık o yaşlarda değiliz , bizden farklı şartları ve sorunları yaşayan bir nesile sahibiz  ve bizler hayat tecrübemizin olmadığı yılları, tecrübe edinerek bugünlere geldiğimiz için farklı düşünmekteyiz. 

Belki de en büyük tecrübesizliğimizi Anne ve baba olduktan sonra, evlatlarımızdan olabileceğinin çok üzerinde beklentilere girdiğimiz için yaşadığımızı düşünmeyiz hiç . Yarış atı misali kurstan kursa, dersten derse, sınavdan sınava savrulan evlatlarımızın, içi boş fakat yükü ağır bir sistemin mağduru  olduğunu, biz onların yaşındayken böylesi bir telaşı değil, sokak arası oynadığımız beştaşı  dert edindiğimizi  nasılda unuturuz. Hayatımızdaki her olumsuzluğun illaki bir nedeni vardır, hele de biz böylesi mükemmel veli profili çizerken, başarısız öğrencinin tek nedeni yine öğrencinin kendi başarısızlığıdır ve bunda bizim hiç payımız yoktur asla .

Neden hiç bir şey bizim zamanımızda  ki  gibi değildir ??? Çünkü çocuk yaşta yetişkin olmak zorunda kalan, kapasitesinin ve yeteneklerinin çok üzerinde hedeflere zorlanan, anne baba sevgisini alınan markalı ayakkabı ve gitmek zorunda bırakıldığı pahalı kurslar kadar yaşayan, ahlaki ve manevi yönden eksik , ben duygusu üzerine dayalı, hak arayışını hadsizlik ile karıştıran, sorumluluk duygusu gelişmemiş, böylesi ilerlemiş teknolojiye ve sunulan geniş imkanlara rağmen insani değerlerden mahrum FAKAT MATEMATİK NOTU YÜKSEK   gençler yetiştirmekteyiz.

Sevgili anne ve babalar, sistemdeki büyük hataların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaynaklandığını ve inşallah bir gün düzeleceğini ümit ederek, asıl başarının bedenen ve ruhen sağlıklı evlatlar büyütmek olduğunu unutmayalım. Evlatlarımıza iyi tatiller diler, tüm anne ve babalara saygı ve sevgilerimi sunarım .

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER