banner249

Teyzeler gençlere taş çıkartıyor!

Manisa'nın Selendi ilçesindeki Halk Eğitim Merkezinde açılan dikiş-nakış kursuna katılan 71 yaşındaki Hacer Ekici ve 66 yaşındaki Nurhan Şengün, çalışmalarıyla gençlere taş çıkartıyor.

Teyzeler gençlere taş çıkartıyor!
banner240

Selendi ilçesinde Halk Eğitim Merkezinde açılan dikiş-nakış kursu, kursiyerler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kursta en çok dikkat çeken kursiyerler ise, 71 yaşındaki 3 çocuk 7 torun sahibi Hacer Ekici ve 2 çocuk 3 torun sahibi 66 yaşındaki Nurhan Şengün. 


İlerleyen yaşlarına rağmen kursa katılan Ekici ve Şengün, 'öğrenmenin yaşı yoktur' sözünü herkese bir kez daha hatırlattı. Nurhan Şengün ve Hacer Ekici performanslarıyla da gençlere taş çıkarttı. Haftanın belirli günlerinde kursa katılan iki kursiyer, yaptıkları boncuk ve dantel çalışmalarıyla herkesi hayran bıraktı. 71 yaşındaki Hacer Ekici, kursları başarıyla bitirmesinin ardından bir sonraki hedefinin kurs eğitmenliği olduğunu söyledi. 

Halk Eğitim Merkezi'nin kurs açtığını duyduğunda hemen müracaat ettiğini anlatan Ekici, "Kurs öğretmenim Yaşar Sarının da desteği ile güzel çalışmalar yapacağım. Bu çalışmaların yaşı olmaz, öğrenmenin yaşı olmaz. Yeter ki yapacak olalım, yeter ki azimli olalım bunlar olduğunda her şey yapılabilir. 

Ev hanımları ve genç kızlarımızı Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslara davet ediyorum" diye konuştu. 66 yaşındaki Nurhan Şengün ise, komşularının kullanmadığı bez parçalarını kendisine getirdiğini ve bu bez parçalarıyla kırk yama çalışması yaptığını belirtti. 

Kurs Öğretmeni Yaşar Sarı da, iki kursiyerin herkese örnek olduğunu ifade ederek, "Hacer ve Nurhan ablalarımın azimli çalışması gerçekten takdir ediliyor. Kendileri bizlere örnek oluyor" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER