banner249

Sokak hayvanlarına umut oluyor

Kurulduğu günden bu yana sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalarla Türkiye'ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, sahipsiz hayvanlara umut olmaya devam ediyor. Sahipsiz hayvanların tedavi, aşı ve bakımlarını yaptıktan sonra aldıkları bölgeye geri bırakan klinik, istenmeyen ya da yaşam olanağı olmayan hayvanları ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Beslenme Odağı'na götürüyor.

Sokak hayvanlarına umut oluyor
banner240

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği kurulmasının ardından Türkiye'de öncü olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı, sokak hayvanlarına umut olmaya devam ediyor. 7 yıl önce kurulmasının ardından sahipsiz olarak yaşamlarını sürdüren hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması ve parazit bakımını yaptıktan sonra küpe takarak kayıt altına alınmasını sağlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, 24 saat hizmet veriyor. 

Mesai saatleri dışında ve hafta sonlarında nöbetçi ekiplerle çalışmalarını sürdüren klinik ayrıca hasta ve yaralı hayvanların da tedavisini gerçekleştiriyor. Sadece sokak hayvanlarını değil yaban hayatında da yaralanmış bir çok hayvanı hayata döndüren klinik, gerektiğinde sokak hayvanlarını da ameliyat ederek hayatta kalmalarını sağlıyor. Tedavi süreci boyunca gözlem altında tutulan hayvanlar iyileşme süreci tamamlandıktan sonra da alındıkları yere geri bırakılıyor. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER