banner249

Şehit kızıyla Gazi oğlu evlendi

Muğlalı Güneydoğu Gazisi Rifat Kaplanoğlu ile Ordu’lu Şehit Hasan Sekmen’in kızı evliliğe ilk adımı atarak Muğla protokolünün de katılımı ile nikâhlandı.

Şehit kızıyla Gazi oğlu evlendi
banner240

Menteşe Belediye Belediye Meclis salonunda şehit ve gazi çocuklarının nikâhlarını Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş kıydı. Nikâh şahitliklerini ise Vali Amir Çiçek ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün yaptı. 1993 yılında Güneydoğu’da terör örgütü tarafından şehit edilen Ordu’lu Hasan Sekmen’in kızı Canan Sekmen hayatını Muğlalı Gazi Rifat Kaplan’ın oğlu İsmail Kaplan ile birleştirdi. 


Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan’ın da katıldığı nikâh töreninde konuşan Vali Amir Çiçek, “Çok anlamlı bir tören. Bugün eğer Türkiye Cumhuriyet’i, toprakları üzerinde Ayyıldızlı bayrağımız dalgalanıyor ise şehit ve gazilerimizin sayesinde dalgalanıyor. Bu nikâh onun için anlamlı. 

Ne mutlu ki ailelerimiz sizler gibi hayırlı evlat yetiştirmiş. Bizler sizlerin aileleriyiz. Şehitlerimizin evlâtları bize emanet. İnşallah sizler de vatanımıza ve milletimize kendiniz gibi hayırlı evlatlar yetiştirirsiniz” dedi. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise aile içinde her zaman ufak tefek tartışmalar olabileceğini belirterek, “Önemli olan bir tarafın eğilmesi. Sakın kırılmayın, ama ailenin huzuru için bir taraf mutlaka eğilmesini bilmeli” dedi. Nikâh töreni sonrası Vali Amir Çiçek evlilik cüzdanını şehit kızı Canan Sekmen’e verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER