banner249

Sağlıkta muhteşem dönüşüm!

Denizli’ye 93 km uzaklıkta yer alan Çivril’de, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Devlet Hastanesi’nde 2014 yılında 8 olan kadrolu hekim sayısı 2015 yılında yüzde yüz artarak 16’ya yükseltildi.

Sağlıkta muhteşem dönüşüm!
banner240

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği il merkezinde yürüttüğü sağlık hizmetlerini ilçe hastanelerde de tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyor. 2014 yılında Çocuk, Dahiliye, Genel Cerrahi, Kardiyoloji, Üroloji, Nöroloji, Anestezi ve Radyoloji alanında 8 uzman hekimin bulunduğu hastanede 2015 yılında Göz, KBB, Kadın Doğum, Beyin Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Psikiyatri, Mikrobiyoloji ve Dahiliye alanına 1 uzman hekimin daha atanmasıyla hekim sayısı 16’ya yükseldi. 


Ayrıca Denizli Kamu Hastaneleri Birliği tarafından il merkezindeki hastanelerden Ortopedi(aylık), Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (her çarşamba), Nefroloji (ayda 2 gün) ve Biyokimya(her perşembe) branşlarında da geçici görevlendirme ile Çivril’e destek veriliyor. Özellikle poliklinik yapılan branşların artması ve kadrolu hekimlerin başlaması ile Çivril Devlet Hastanesi çevre ilçeler ve Uşak’ın köylerinden gelen hastalarla birlikte yaklaşık 100 bin nüfusa hizmet veriyor. 

ÇİVRİLLİLERİN NÜFUS CÜZDANINDA DOĞUM YERİ ÇİVRİL YAZACAK 
Özelikle kadın hastalıkları ve doğum gibi sürekli takip gerektiren ve hekim – hasta ilişkisinin önem arz ettiği Kadın Hastalıkları branşında kadrolu hekimin göreve başlamasıyla birlikte doğum sayılarında artış yaşandı. 2014 yılında haftada 2 gün geçici görevlendirme yapılan Kadın doğumda 19 doğum gerçekleşirken, 2015 Haziran ayında kadrolu hekimin ilçeye atanmasıyla birlikte şuana kadar 35 normal doğum ve 20 sezeryan olmak üzere toplam 55 doğum gerçekleşti. 

KATARAKT AMELİYATLARI ÇİVRİL’DE YAPILIYOR 
Haziran ayında Göz hastalıkları uzmanının kadrolu olarak atanmasıyla birlikte yine ilçede Katarakt ameliyatları başta olmak üzere belli başlı cerrahi girişimsel işlemlerin yanında B ve C grubu özellikli ameliyatlar da Çivril Devlet Hastanesi’nde yapılmaya başlandı. 

ÖZTÜRK, HASTANE ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTU 
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk de Çivril Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Çivril’e 2015 yılında kazandırılan kadrolu hekimlerle birlikte hastaların düzenli takiplerinin yapıldığını ve hastanede yapılabilecek fakat hekim yetersizliğinden dolayı yapılamayan birçok işlemin de yapılmaya başladığını söyleyen Öztürk, hastane çalışanları ile toplantı gerçekleştirerek hastane bünyesinde yapılabilecek uygulamalar üzerinde durdu. Öztürk son olarak da 2016 Haziran ayında faaliyete geçecek olan Çivril Devlet Hastanesi’nin inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER