banner249

Hizmet içi eğitimler sürüyor

denizli belediyesi, hizmet içi eğitim seminerlerini sürdürüyor.

Hizmet içi eğitimler sürüyor
banner240
Belediye, iletişim kanallarının doğru kullanılması, iletişimdeki eksikliklerinin giderilmesi için eğitim semineri düzenliyor. Belediyenin tüm birimlerini kapsayan eğitim seminerlerine North Point Otel’de devam edildi. Yaklaşık 5 ay önce başlayan seminerin bu haftaki programına Denizli Belediyesi Başkan Yardımcıları ile daire müdürleri katıldı.

İzgören Akademi Eğitmenlerinden Umut Sav, etkili iletişim ve beden dilinde iletişimin önemi konularında eğitim verdi. İş yaşamında davranış biçimleri, etkili iletişim teknikleri, takım çalışması, yönetim ve organizasyon gibi konularda başkan yardımcıları ve daire müdürlerine aktarıldı.

Eğitmen Umut Sav, ‘Elin kolun konuşurken nasıl kullanıldığı, giyinme, kılık kıyafet, gözlerin bakışları, etkili iletişimde son derece önemlidir. Hz. Mevlana’nın söylediği gibi (Mana kelimelerde değil insanın kendisindedir. Siz ne söylerseniz söyleyin, söyledikleriniz karşınızdakinin anladığı kadardır) diyerek iletişimde insanın ve davranışın önemine işaret etmiştir. Söylediklerimizdeki manalardan çok bizim davranışlarımız, ses tonumuz o söylenene anlam katar. Batıda iletişim çok daha fazla parametre üzerine kurulurken bizim ülkemizde samimiyetle sıcak izlenim üzerine kurulur’ dedi.

Sav, beden dilinin iletişimde aktif rol aldığına değinerek, ‘Burada anlattıklarımızda ben karşımdakiyle nasıl daha etkili iletişim kurabilirim, karşımdaki insanı nasıl daha fazla moral ve motive ederimin cevabını aramalıyız. Bu soruların cevapları da beden dilimizi kullanarak bulabiliriz’ dedi.
Denizli Belediyesi’nin eğitim seminerleri Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Her müdürlük personeli eğitim süreci sonucunda tüm eğitmenlerden farklı konularda eğitimini tamamlamış olacak.



Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER