banner249

'Gelin Engelleri Beraber Aşalım

Denizli İl Müftülüğü’nün organize ettiği 'Gelin Engelleri Beraber Aşalım' istişare toplantısı Polisevinde yapıldı

'Gelin Engelleri Beraber Aşalım
banner240

Düzenlenen programa Vali Şükrü KOCATEPE, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN, Pamukkale Kaymakamı Veysel BEYRU, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü GÖRÜCÜ, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin GÜRLESİN, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet SUBAŞIOĞLU, Aile Sosyal Politikalar Müdürü Ahmet ALTIN, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ile Görme, İşitme ve bedensel engelli dernek başkanları ile üyeler katıldı.

Davetlilere öğle yemeği ikramı ile başlayan program, Görme Engelliler Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yalçın YETİŞEK’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Denizli Müftülüğü’ne bağlı ilçe müftülüklerinin hazırladığı, Görme, İşitme ve bedensel engelli vatandaşlarına sunduğu din hizmetleri  slayt gösterimi yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ'in '3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı' okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Denizli Müftüsü Mehmet AŞIK, istişare toplantısına katılan tüm davetlilere teşekkür etti. 

Müftü AŞIK konuşmasını şöyle sürdürdü, "İslam dininin kimseyi renginden, uzunluğu veya kısalığından dolayı ayırt etmediğini hepimiz biliyoruz. Peygamber Efendimiz (sav) engelli sahabilerle bizzat ilgilenmiş, onları önemli  görevlere getirmiştir. Bunun örneği olarak Abdullah ibn Mektum'a (rah) zaman zaman bizzat imamlık görevini  icra ettirmişti."

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 'Gelin Engelleri Beraber Aşalım' projesinin başlatıldığını söyleyen Müftü AŞIK programın önemi ve içeriği hakkında şunları söyledi; “Bugün burada İlimizdeki engelli sivil toplum örgütlerimiz ile bir araya gelerek onlara müftülükler olarak yapmış olduğumuz din hizmetlerinin özetini paylaşacağız. Yapılan bu güzellikleri paylaştıktan sonra engelli temsilcilerimizle, engelli bireylerimize Cami ve Kur'an Kurslarımızda nasıl daha iyi hizmet verebiliriz? Eksikliklerimiz nelerdir? bunları tespit etmek amacıyla sizleri dinlemek istiyoruz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN ise belediye olarak engelli bireylerimize yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyerek; “Denizli engelsiz bir şehir olmalı, tüm engeller kaldırılmalı sloganıyla biz hizmet etmeye devam ediyoruz. Denizlimizde birçok engel kaldırıldı. Ancak tabi ki yapılması gereken birçok işimiz var. Ama bugünkü konumuz engelli kardeşlerimizin ibadetlerini ifa ederken karşılaştıkları engellerin kaldırılması noktasında müftülüğümüzün yapmış olduğu bu program gerçekten çok önemli. Bu hassasiyetinden dolayı bu platformda bizleri buluşturduğu için Sayın Müftümüze, emek veren herkese ve tüm derneklerimize tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından engelli bireylerimiz ve engelli dernek temsilcileri yaşanan sıkıntıları katılımcılarla paylaştılar ve çözüm önerileri sunarak yardım ve destek talebinde bulundular.

Programın sonunda ise Umut Çocukları Dernek üyesi Halit ÖZGÜL’ün Kur'an-ı Kerim okuyarak, yaptığı dua herkesi duygulandırdı.

Programdan sonra davete katılan misafirlere, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ’in “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” mesajı dağıtıldı. 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER