banner249

İnsan Hakları Uluslararası Sempozyumu Paü’de Yapıldı

Sosyal İnsan Hakları Uluslararası Sempozyumu’nun yedincisi, Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nün ev sahipliğinde düzenlendi. Sempozyumun ana teması, sosyal koruma ve sosyal güvenlik olarak belirlendi.

İnsan Hakları Uluslararası Sempozyumu Paü’de Yapıldı
banner240

Sempozyum, Pamukkale Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’nın konseri ile başladı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm  Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz,  Türkiye’nin  son  on yılda   kayıt dışı istihdamla etkin biçimde mücadele ettiğini ve Uluslararası Çalışma Örgütü verilerine göre kayıt dışı istihdam oranını  kentlerde ve tarım dışı sektörde  2009 yılında %30,6’dan 2013 yılında %17,2’lere kadar gerileterek, Dünyanın  en başarılı ülkesi olduğunu ifade etti. Karadeniz,  Türkiye’nin genel sağlık sigortası ile nüfusun tamamını kapsayan bir sağlık sistemi kurduğunu ve bu alanda da Dünya genelinde önemli bir başarı elde ettiğini vurguladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İşverenler Daire Başkanı İbrahim ÖZÇELİK yaptığı konuşmasında   yapılan sağlık reformu ile  herkesin sağlık hizmetlerine kolayca erişebildiğini, vatandaşların  sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin arttığını, yapılan reformlar ve artan denetimler ile kayıt dışı istihdam oranının  azaltılarak sosyal güvenlik kapsamının genişletildiğini ifade etti.

Avrupa Konseyi Avrupa Sosyal Şartı Bölümü’nden Bölüm Başkanı Karl-Friedrich BOPP, Poznań Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Maciej ŻUKOWSKI, Bishop Üniversitesi Williams School of Business Öğretim Üyesi Prof. Dr. Paul Leonard GALLINA gibi uluslararası konukların katılımıyla, Prof. Dr. Oğuz Karadeniz’in moderatörlüğünde açılış oturumu gerçekleştirildi.

Sempozyumda Dünyada ve Türkiye’de sosyal güvenlik sistemindeki güncel gelişmeler,  sosyal yardımlar, göçmen işçiler, sendikalaşma ve diğer  sosyal haklar  alanındaki konuları içeren  yirmi bir  bildiri sunuldu. Sempozyum, Sosyal Güvenlik Denetimi ve Sosyal Haklar konularındaki iki panel ile sona erdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER