banner249

Denizli’de bir başarı hikayesi!

Denizli’nin en önemli iş insanlarından olan Pekdemir Çiftliği Marketler Zinciri’nin sahibi de olan Halil Pekdemir, 42 yaşına kadar ilkokul mezunu iken, 45 yaşında ortaokulu, 48 yaşında liseyi, 57 yaşında ilk 59 yaşında ikinci üniversiteyi ve son olarak 61 yaşında yüksek lisansını tamamladı. Azmin önünde hiçbir engelin duramayacağını da kanıtlamış olan Pekdemir, gençlere örnek oldu.

Denizli’de bir başarı hikayesi!
banner240

Denizli’de yeni bir eğitim başarısı hikayesi daha yaşandı. İl genelinde sürekli olarak elde edilen sınav derecelerinin yanı sıra, yıllar sonra eğitim hayatını tamamlamak isteyenlerin sayısı da günden güne artmaya devam ediyor. Son olarak bu kervana Denizli’nin başarılı iş insanlarından Halil Pekdemir de dahil oldu. Halkın Pekdemir Çiftliği Marketler Zinciri ile tanıdığı Halil Pekdemir, 42 yaşına kadar ilkokul mezunuydu. Ardından yıllardır hayalini kurduğu eğitim hayatını tamamlama sürecinin içerisine dahil oldu. 45 yaşında ortaokulu bitiren Pekdemir, 49 yaşında da lise hayatını başarıyla tamamladı. Ancak bu yeterli değildi. İş insanı Pekdemir üniversite de okumak istiyordu.

42 YAŞINDA İLKOKUL MEZUNUYKEN 57 YAŞINDA ÜNİVERSİTE MEZUNU OLDU
Girdiği üniversite sınavında muazzam bir başarı ortaya koyan Pekdemir, İstanbul Okan Üniversitesi’ne girdi ve 57 yaşında Yerel Yönetimler’den mezun oldu. Ancak eğitimin en denli önemli olduğunu bilen Pekdemir, ayrıca Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü de okudu ve buradan da 59 yaşında diplomasını aldı.

LİSANS YETMEDİ YÜKSEK LİSANS DA YAPTI 
İş insanı Pekdemir, üniversite eğitiminin kendisine neler kattığını gördükçe daha çok eğitime sarıldı. Türkiye’nin en önemli üniveritelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmaya başladı. İşletme Bölümü Yüksek Lisans eğitimini de başarıyla tamamlayan Pekdemir, 61 yaşında, yani yaklaşık 19 yıl içerisinde, “Okumanın yaşı yok” diyerek çıktığı yolu başarı ve azimle tamamladı.

“YARIM KALMIŞ EĞİTİMİMİ HAMDOLSUN TAMAMLADIM” 
Eğitim hayatı ile ilgili kısa bir açıklama yapan Halil Pekdemir, “42 yaşına kadar ilkokul mezunu iken okumaya karar vererek sırasıyla 45 yaşında ortaokulu, 49 yaşında liseyi, 57 yaşında Okan Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünü, 59 yaşında Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünü ve son olarak 61 yaşında İstanbul Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans bölümünü başarıyla bitirdim. Yarım kalmış eğitimimi sırasıyla hamdolsun tamamlamış oldum” dedi.
 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER