banner249

Türkiye’nin Sera Pazarı büyüyor

Türkiye’de üretilen yerli domates, Avrupa’nın ve Rusya’nın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Rusya’nın domates ithalatını artırması, Türkiye’de sera hizmetlerini harekete geçirdi.

Türkiye’nin Sera Pazarı büyüyor
banner240

Avrupa'da lezzetiyle nam salan yerli domates, özellikle Rusya'da yoğun talep görmeye başladı. Bu anlamda Türkiye'den yılda 150 bin ton fazla domates ithal etme kararı alan Rusya'nın bu girişimi üreticinin yüzünü güldürdü. SERA-BİR Başkanı Halil Pekdemir, "Yaşanan bu gelişme sonrası seracılık sektörü olumlu anlamda etkilenecek ve üretici kazanmış olacak" dedi.

Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA-BİR) Başkanı Halil Pekdemir, Rusya'nın Türkiye'den domates ithalatını artırması yönümdeki kararını değerlendirdi. Kararın domates ihracatını olumlu yönde etkileyecğini belirten Başkan Pekdemir, "Öncesinde ülkemizden 350 bin ton domates ithal eden Rusya bu rakamı 500 bin tona çıkardı. Bu artış hem üreticiyi hem de ihracatcıyı fazlasıyla mutlu etti. Yaşanan bu gelişmeyle birlikte üretim artacak, üreticiler sera domatesi konusunda daha da fazla üretmeyi tercih edecek. Bu da seracılığın artmasını sağlayacak" dedi.

Domatesin kalite ve lezzetinin talebi artırdığını dile getiren Başkan Pekdemir, "Tüm pazarlarımızda özellikle salkım domatese büyük ilgi var. Yeni pazarlarla yıl sonunda Avrupa'daki rakamlarımızın çok fazla artacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER