banner249

Bu fotoğrafta sizce hangisi engelli

Manisa’daki 10 Kasım törenlerinde tekerlekli sandalyeleriyle yola çıkan bedensel engelliler, engelli rampalarının önünün araçlar tarafından kapatılması nedeniyle kaldırımdan inemedi. Duruma tepki gösteren engelliler yetkililerin kendilerine her türlü kolaylığı sağladığını ancak vatandaşların aynı hassasiyeti göstermemelerine tepki gösterdi. 

Bu fotoğrafta sizce hangisi engelli
banner240

Manisa’daki 10 Kasım törenlerine katılan Manisa Bedensel Engelliler Derneği üyeleri törenin bitiminde bir yerde buluşarak sohbet etmek için tekerlekli sandalyeleriyle yola çıktı. Şehzadeler İlçesinde engelli rampasından inmek isteyen engelliler rampa önüne park eden otomobil yüzünden kaldırımda mahsur kaldı. Duruma tepki gösteren Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, “Engelli rampalarımızı önüne araç koyanlara zihinsel engelli desem yine engelli olarak bize dokunuyor. Bu rampaları kapatarak özgürlüğümüzü kısıtlamalarını nefretle kınıyoruz. Onlar için kendi işlerini görmeleri önemli olabilir ama bu yollar bizim geçiş noktamız.


"İNSANLARIMIZ ÇOK ANLAYIŞSIZ”
Engelliler için yapılan yollarda araçların dubaların üzerine çıktığına dikkat çeken Yıldız, “Sert plastik dubayı da boş verin, taştan da duba yapsan bir insanlarımız anlayışsız olunca her türlüsünü yapar. Yetkilerimiz belediyelerimiz denetim yapıyor, yapmıyor ama yeterli değil. Dubaları resmen kesip aracını koyanlar var” dedi.
 
Yetkililerin engellilere sahip çıktıklarını belirten Yıldız, şunları söyledi: “Bizleri önemsemeyen anlayışsız insanlarımız. Yani bilinçsiz ve anlayışsız insanlar bunu yapıyor. Yapmasınlar, bunu cezasız bırakmayacağız. Fotoğraflarını çekip bizler belgeliyoruz zaten. Bunlar sanmasınlar cezasız kaldıklarını. Ya kapatmayacaklar ya da cezasız kalmayacaklar” dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2016, 16:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER