banner249

Balık sezonu açıldı

Balık avı sezonunun açılışı dolayısıyla İzmir Balık Hali'nde, lokma döktürülüp balık sezonu kutlandı. 2014-2015 balık avı sezonu açılışı bu yıl Muğla’dan demir aldı.

Balık sezonu açıldı
banner240
İzmir 
1 Eylül itibarı ile kalkan balık avı yasağı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Buca Belediye Başkanı Levent Pıriştina’nın katılımıyla İzmir Balık Halinde kutlandı. 

Balık halinde herkesin temennisi, sezonun hayırlı ve bereketli geçmesi oldu. Balık emekçilerinin vira Bismillah deyip sezona başladıklarını söyleyen DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, “Bir önceki sezonda hava şartları pek izin vermedi balıkçı kardeşlerimize. Ama bu sezonunun daha iyi olmasını temenni ediyorum. Her birinin denizin kolayına olsun” diyerek iyi dileklerini iletti. 

Muğla 
Dualar eşliğinde balıkçılar ‘Vira Bismillah’ derken, balık avı sezon açılışına gelen konuklara ekmek arası balık ikram edildi. Muğla’nın Milas ilçesi Güllük mahallesinde düzenlenen balık avı sezon açılışında dualar eşliğinde balıkçılar ‘Vira Bismillah’ derken, balık avı sezon açılışına gelen konuklara ekmek arası balık ikram edildi. Türkiye Balık avı sezon açılışına Muğla Valisi Amir Çiçek, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Durali Koçak, Gıda Tardım ve Hayvancılık Bakanlığı AB Dış İlişkiler Genel Müdürü Çınar Koçak, Su Ürünleri Genel müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz, Milas ve Köyceğiz Kaymakamları, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya kooperatif başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

İLK MEZATTA MERCAN 500 LİRAYA SATILDI Balık av sezonunu açılışında ilk balık mezatı da yapıldı. Vali Amir Çiçek tarafından açık arttırmaya çıkarılan çipura, levrek, mercan mezatında 5 kilogram mercan 500 liraya satıldı. Mezatın ardından balık av sezonunun açılışı için dualar okundu. Okunan duaların ardından balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyerek 2014-2015 sezonunun startını verdiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER