banner249

Çok önemli bir yöntemle dişlerinizi tedavi ettirin

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde (ADSM), 2015 Ocak ayında başlatılan; kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen ve diş eksikliğinde uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemlerinden biri olan İmplant Tedavisi, hastaların yoğun talebi sonrası başarıyla uygulanmaya devam ediyor.

Çok önemli bir yöntemle dişlerinizi tedavi ettirin
banner240

Eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetik görünümünü tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş kökü olan İmplant tedavi yöntemi 2015 Ocak ayında Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde uygulanmaya başlanmıştı. 


Geleneksel kaplama, köprü damak protezi gibi diğer tedavi yöntemlerine oranla çok daha sağlam, rahat ve güvenli olması ve herhangi bir yerden destek almaya ihtiyacı olmadığı için diğer dişlere hiçbir zarar vermemesi açısından önemli diş tedavi yöntemleri arasında yer alan bu tedavi yöntemine ilk 7 aylık süre sonunda bakıldığında hastaların talebi artarak devam ediyor. 

2015 yılının başında Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde uygulanmaya başlanan implant tedavisinin Türkiye’de ADSM’lerde nadir yapıldığını Denizli’nin de implant uygulamasının yapıldığı bu nadir iller arasında yer aldığını belirten Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Doktor Cumhur Çelik, implantların yaygın olarak dokulara uygun, son derece dayanıklı ve ileri teknoloji ürünü olan titanyumlardan yapıldığını vurgulayarak implant tedavisinin 3 – 6 ay süre içerisinde yapılan ve 4 – 5 seanslık diş tedavisi olduğunu söyledi. 

Çelik: “Merkezimizde bulunan hekimlerimiz implant yapımı ve uygulaması ile ilgili yoğun bir kurs programı aldıktan sonra, kursu başarıyla tamamlayan hekimlerimiz sertifikalarını alarak implant tedavisine başladılar. İmplant tedavi yöntemi tek diş eksikliğinde ve total dişsizlik vakalarında yaygın kullanılan bir tedavi sistemidir. 

Özellikle genç hastalarımız tarafından tek diş eksikliğinde yandaki dişlere zarar vermediği için implant tedavisi tercih edilmektedir. Lakin uygulamadan önceki ilk kriterimiz; hastamızın genel sağlık durumu, çene yapısı ve dişlerin bulunduğu çene kemiklerinin yoğunluğu bizim için büyük önem arz etmekte. Eğer bunların hepsinde olumlu bir sonuç aldığımız takdirde de kişiye implant uygulamasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. 

Total dişsizlik vakaları ise birden fazla implantın çene kemiğine uygulanması ile birlikte hareketli protezlerin implantla sabitlenmesi işlemidir. Total dişsizlik vakalarında hastalar gündelik fonksiyonlarını rahatlıkla yapabilmekte, çiğneme ve konuşmayla birlikte estetik görünümünü de geri kazanmış olmaktadırlar. 

Ayrıca hareketli protez kullanan hastaların protezin ağızda durmaması, konuşmada zorlanma, yemek yeme esnasında protezin düşmesi gibi rahatsızlıkları varken implant tedavisi ile bu gibi rahatsızlıkların önüne de geçilmektedir” diye konuştu. 

“ADSM’de İmplant Tedavisine hastalardan yoğun talep var” 
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 2015 yılı ocak ayı itibariyle başlatılan implant tedavisine vatandaşların yoğun talebi olduğunu ifade eden Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ise; hastaların yoğun talebi sonrası yeni implant alımları planladıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

“Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde, hastalarımıza implant uygulamak üzere Ocak ayında tedavimiz başlatılmıştır. implant tedavi ücretini ‘Sağlık Uyulama Tebliği’ne göre hastalar kendileri vermektedirler. 2015 yılı başında Hastane Yönetimimiz ile birlikte hastaların bizi tercih edip etmediğini değerlendirmek amacıyla öncelikle bir miktar implant alımı yaptık. 

Temmuz ayına geldiğimizde ise sevinerek gördük ki vatandaşlarımız, implant tedavisi konusunda da kamu hastanelerini tercih ederek implant tedavisine yoğun ilgi göstermişlerdir. Bunun üzerine Hastane Yönetimimiz ile aldığımız ortak karar ile yeniden ihale yaparak yeni implant alımları planladık. 

Böylece Eylül ayı itibariyle randevusu verilen hastalara implant tedavileri artarak yapılmaya devam edecektir. Hastalarımızın yoğunluğu ve randevular değerlendirildiğinde yeni alımı planlanan implantların da kısa zamanda tükeneceğini öngörüyoruz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER