banner249

Fikri olan gelsin!

Denizli’de Teknokent, fikri olan her girişimciye kapılarını açıyor. Bir girişimcilik programı olan “Fikri olan gelsin” programı, 28 Ekim Cumartesi günü başlıyor.  

Fikri olan gelsin!
banner240

Uçtan uca, fikirden şirketleşmeye kadar girişimcilere; motivasyon, girişimcilik eğitimleri ve destek programlarının tanıtımı sağlanacak. Eğitimlere tam katılımın zorunlu olduğu program sonunda katılımcılara sertifika verilerek şirketleşme süreçlerine destek sağlanacak. Ayrıca, başarılı girişimcilik öyküsü olan kişiler ile girişimci adayları buluşturularak fikir paylaşımı yapılması sağlanacak. Pamukkale Teknokent tarafından ‘Fikri Olan Gelsin’ eğitim programı, Kariyer Koçu Yelda Yolay’ın anlatımı ile 28 Ekim Perşembe günü başlayacak. İlki 28 Ekim 2023’te, ikincisi 4 Kasım 2023’te ve son olarak 11 Kasım 2023’te tamamlanacak eğitim programı 13.00-17.00 saatleri arasında Pamukkale Teknokent konferans salonunda gerçekleştirilecek. Ayrıca bütün vatandaşlar da düzenlenen eğitim programından ücretsiz bir şekilde yararlanabilecek.

Eğitim içeriğinde; sunum teknikleri, girişimcilik dili ve ana elementleri, girişimcinin eylem planı ve manifestosu, iş planı eğitimi, liderlik ve yöneticilik eğitimleri, değerlendirme ve raporlama süreci, mentor koçluk programı yer alacak. Ayrıca girişimciler, Pamukkale Teknokent Ön Kuluçka sistemine kaydedilerek ücretsiz ortak kullanım alanı hakkı elde edecek. Pamukkale Teknokent'e proje ön başvurusu yapılarak şirketleşme için ilk adımlar atılacak.

Programın 3’üncü aşamasında proje ön başvurusu kabul edilen girişimci adaylarına proje hazırlama ve projenin hayata geçirilmesi için gerekli temel konular anlatılacak. KOSGEB ve TÜBİTAK destekleri de tanıtılarak girişimcilerin maddi destek kaynaklarına ulaşımı sağlanacak. Program sonunda Pamukkale Teknokent'e kuluçka firması olarak başvuru alınacak ve değerlendirmeden başarı ile geçenler ortak kullanım alanında kuluçka firmalarını kuracaklar.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER