banner249

Diyanetten teknoloji uyarısı!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Aydın Müftülüğü, iletişim çağında milyonlarca insanın yalnızlaştığını belirterek herkesin elinden düşürmediği akıllı telefon, tablet ve diğer iletişim araçlarının aslında insanları yalnızlaştırdığını söyledi.

Diyanetten teknoloji uyarısı!
banner240

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Günümüzde bencillik, bireysellik, dünyevileşme ve nemelazımcılık gibi olumsuzluklar insanoğlunu adeta esir almış durumdadır. Bu olumsuzluklar, insanı yalnızlaştırmış ve ona büyük kayıplar, yoksunluklar yaşatmıştır. Çağımızın en büyük kaybı, pek çok insanın hazzı peşinde koşarken, yaratılış hikmeti ve gayesini, hayatın anlamını unutmasıdır. 


Günümüzün en önemli sorunu, her türlü imkana sahip olduğu halde insanın gittikçe yalnızlaşmasıdır. Yalnızlaşmak, milyonlarca insanın içinde yapayalnız kalmaktır. Yalnızlaşmak, çevreye duyarsızlaşmak, kardeşin derdiyle hemhal olamamaktır. Yalnızlaşmak, mahrumiyet ve yoksullaşmaktır. Asıl yoksulluk da, maddi imkanlardan değil, sıcacık dostluklardan yoksun olmaktır” denildi.

 “HAYAL DÜNYASINDA MUTLULUK ARAYAN TEKNOLOJİ BAĞIMLILARI”
 Aynı evi ve odayı paylaşan kişilerin bile internet bağımlılığı nedeniyle birbirleri ile iletişim kuramaz hale geldiklerini belirten Diyanet, “Ne acıdır ki, günümüzde aynı evi, ortamı paylaştıklarımızla iletişim kuramaz hale geldik. Ellerde tabletler, akıllı telefonlar... Ekran karşısında suskunca geçirilen uzun saatler... İletişim çağında iletişim kurmadan geçen bir hayata şahit oluyoruz. Hayal dünyasında mutluluk arayan teknoloji bağımlısı nice modern yalnızlarımız var. Bu Ramazanda candan sevgiye muhtaç bu kardeşlerimizi de hatırlamalıyız. Ailemizden başlayarak her yalnızla iletişim kurmalıyız” ifadelerine yer verdi. 

“BUGÜN TÜRKİYE’DE 12 BİN ÇOCUK YUVADA KALIYOR” 
Müslüman bir ülke olmasına rağmen Türkiye’nin her geçen gün benliğinden ve değerlerinden uzaklaştırıldığı ve şu anda çocuk yuvalarında 12 bin çocuğun kimsesiz olduğu belirtilen uyarıda,"Büyükşehirlerimizde üç binin üzerinde evladımız kimsesiz olarak sokaklarda yaşamaktadır. Bu yavrularımız sıcacık bir yuvaya, ilgiye, bir şefkat eline hasrettir. Gün, kimsesizlerin kimsesi, sessizlerin sesi olma günüdür. Gün, sokaklarda yatıp kalkan evlatlarımıza kol-kanat germe günüdür. Müslüman bir toplumda sokakta çocuk kalmamalıdır. İşte Ramazan, bu çocuklarımıza sahip çıkmak, onları topluma kazandırmak için bir başlangıca vesile olmalıdır” ifadelerine yer verildi. 

“GÜNÜMÜZE KADAR İSLAM TOPLUMLARINDA HUZUREVİ GÖRÜLMEMİŞ” 
Huzurevlerine de değinilen hutbede “Günümüze kadar İslam toplumlarında görülmemiş huzurevlerinde kalan yaşlılarımız var. Şu an ülkemizde yirmi binin üzerinde büyüğümüz yalnızlığa terk edilmiş durumdadır. Eli öpülesi büyüklerimizin gönderildiği o mekanlara aslında huzurevi diyemeyiz. Evlat hasreti içerisinde, torunlarını kucaklayamadan yalnızlığa mahkum edilenlere sahip çıkmalıyız. “Büyüklerimize saygı, küçüklerimize sevgi ve şefkat göstermeyen bizden değildir.” diyen bir peygamberin ümmeti olduğumuzu asla unutmamalıyız” denilerek iletişim çağında yaşanan iletişimsizlik dikkat çekildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER