banner249

Mülteciler iftar sofrasında buluştu

Manisa’da yaşayan yaklaşık 500 mülteci, Şehzadeler Belediyesi, MÜSİAD ve İHH ortaklığında düzenlenen 1000 kişilik iftar sofrasında bir araya geldi.

Mülteciler iftar sofrasında buluştu
banner240

Dünya Yetimler Günü kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen iftar programına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de katıldı. Şehzadeler Belediyesi, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ortaklığıyla, Dünya Yetimler Günü kapsamında yaklaşık bin kişilik iftar yemeği verildi. 


Cumhuriyet Meydan’ında düzenlenen iftar programına Manisalı vatandaşların yanı sıra, Manisa’da yaşayan Afganistan, Suriye, İran, Pakistan ve Iraklı mülteciler, aileleri ile birlikte katıldı. İftar yemeğinde Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İHH Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Bolat, MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin de yer aldı. 

İHH Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Bolat, İHH’nın Türkiye’yi dolaşan iftar tırının her gün bir başka şehirde iftar organizasyonu gerçekleştirdiğini kaydetti. MÜSİAD Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin ise, “Bugün Manisa’mızda, vatanlarını terk ederek ülkemize gelmek durumunda kalan mazlum kardeşlerimizle birlikte iftarımızı açacağız. İnşallah bu vesile ile biz İslam coğrafyasında sıkıntıların, savaşların artık son bulmasını diliyoruz. 

Bu konuda dua ediyoruz. Rabbim daha mutlu, daha huzurlu Ramazanlar göstersin inşallah” dedi. İftar programını düzenleyenlere teşekkür eden Afganistan sığınmacı temsilcisi Rabbani Rauf, “Manisalılar hoş görülü ve misafirperver insanlar. Türkiye ve İHH bize her konuda destek oluyor” dedi. 

“KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYORUZ”
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise, “Yetimler bizim emanetlerimiz, yetimlere sahip çıkma mecburiyetimiz var. Bizim sevgililer sevgilisi peygamberimizde bir yetim olarak büyüdü. Dinimiz de yetimlere büyük önem veriyor. Biz de yetimleri pozitif ayrımcılık yapılması gereken bir grup olarak görüyoruz. 

Bugün de burada geniş katılımlı bir iftar programımız var. Kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Şüphesiz ki mültecilik istenilecek bir durum değil. Ülkelerindeki savaş ve yoksulluktan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalıyorlar. Allah kimsenin başına vermesin. Zor şartlarda olan herkese yardım etmek insani görevimizdir. Bu bağlamda mülteciler de bugün iftarımıza davetli. Sadece bugün için değil, hayırseverlerimizin de katkılarıyla verilen iftar programlarından istifade etmelidirler” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER