banner249

Seçimden önce petrol seçimden sonra zam fışkırdı!

Petrole ve doğalgaza gelen zamlar CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın da gündeminde yer aldı. Karaca, “Seçime kadar her gün bir yerlerde gaz ve petrol fışkırıyordu. Seçimden sonra zam fışkırıyor” dedi.

Seçimden önce petrol seçimden sonra zam fışkırdı!
banner240

TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, gece yarısı akaryakıta yapılan büyük zamma tepki gösterdi. Biçer Karaca, Seçime kadar her gün bir yerden gaz, petrol fışkırıyordu, seçimden sonra her yerden zam fışkırıyor. Milletin dayanacak gücü kalmadı. İşçiye memura emekliye verilen zamlar, daha cebe girmeden eridi” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarının artırıldığını. Bu artış sonucunda, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına 6 liralık zam yapıldığını, kararın Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Gülizar Biçer Karaca, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” gece yarısında sela okunurken yapılan benzin ve mazota yapılan 6 liralık zam başta şoför esnafı olmak üzere herkesi bir kez daha fakirliğin dibine itmiştir. 

Artık vatandaşlarımız arabalarına binemez olmuştur. Seçimden önce her gün bir yerlerden fışkıran petrol, doğal gaz unutuldu, adından bile söz edilmez oldu. Şimdi her gün ağır zamlar her yerden fışkırmaya başladı. Akaryakıta yapılan büyük zamla birlikte daha birçok ürüne yeni büyük zamlar gelmeye devam edecektir. Ne yazık ki halkımız bu zamların altında ezilmeye devam ediyor. 

AKP iktidarında hayat her gün biraz daha zorlaşmakta, ağır zamlarla birlikte daha da pahalanmaktadır. İğneden ipliğe her şeye gelen zamlarla birlikte vatandaşın ödediği ama ikinci kez hükümet tarafından ödenmesi istenilen motorlu taşıtlar vergisi (MTV) şoför esnafını ve halkımızı araba binemez hale, kontak açamaz hale getirmiştir. Bu zamlarla birlikte işçiye memura verilen zamlar daha cebe girmeden erimiştir. Emekli zaten yok sayılmış, adeta ölüme terk edilmiştir” dedi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER