banner249

Robot Cezeri’den zeybek şov

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Bilim Merkezi'nin açılış töreninin ardından beklenmedik bir sürprizle karşılaştı. Törende, 'Cezeri' adlı robotun yöreye özgü zeybek oyunu sergilemesi herkesi şaşırttı.

Robot Cezeri’den zeybek şov
banner240

Ege Bölgesi'nin ilk ve tek bilim merkezinin açılışı için Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan ve çok sayıda davetli katıldı. Başkan Zolan, törende yaptığı açılış konuşmasında, bilimin, gençlerin geleceği için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu merkezin gençlerin geleceğini inşa etmelerine olanak sağlayacağını belirtti.

Törenin ardından açılış kurdelesi kesildikten sonra protokol, Denizli Bilim Merkezi'nin atölyelerini ziyaret etti. Robotik ve Kodlama Atölyesi'nde yapılan ziyaret sırasında büyük bir sürpriz yaşandı. Burada, Robot Cezeri'nin yöreye özgü zeybek oyununu sergilemesi katılımcıları şaşırttı. Robot Cezeri, Başkan Zolan hakkında sorulan bir soruya ise, "Denizli Büyükşehir Belediyesinin güler yüzü, her zaman hizmet için koşan Belediye Başkanımız" şeklinde cevap verdi.

Atölyelerde çocuklarla sohbet eden Bakan Kacır ve diğer protokol üyeleri daha sonra planetaryumda uzayın derinliklerini izleyen çocuklarla bir araya geldi ve bir süre sohbet etti. Denizli Bilim Merkezi'nin açılışı ve etkinliklerde yaşananlar, bilimin ve teknolojinin gençlerle buluşmasını sağlayarak geleceğe umutla bakılmasına katkı sağladı.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER