banner249

O zaman kim?

Gazeteci Abdulkadir Selvi’nin, Ak Parti’nin 30 büyükşehirde seçimlere yeni adaylarla gireceği yönündeki açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Denizli kamuoyu şimdi Osman Zolan’ın aday gösterilmemesi halinde muhtemel adaylar üzerinde duruyor. 

O zaman kim?
banner240

Ak Parti’de Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Denizli kamuoyu hareketlenmeye başladı. Hükumete yakınlığıyla bilinen gazete Abdulkadir Selvi’nin CNN Türk’te yaptığı açıklama gündemdeki tazeliğini koruyor. 

AK PARTİ’DEN YALANLAMA GELMEDİ!
CNN Türk’te Fulya Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu ‘Akıl Çemberi’ programında konuşan Selvi, burada Ak Parti’nin büyükşehir belediye başkanlarını bir sonraki seçimde aday göstermeyeceği iddiasında bulundu. Bu iddia ile ilgili Ak Parti tarafından henüz bir yalanlama gelmedi. 

İŞTE MUHTEMEL ADAYLAR 
Denizli’de Osman Zolan’ın yerine geçebilecek isimler şimdiden konuşulmaya başlandı. Gerek kamuoyunda gerekse parti tabanından en çok adı geçen üç isim dikkat çekti. Muhtemel adaylar arasında adı en çok geçen üç isim Nihat Zeybekci, Halil Pekdemir ve Muhammet Subaşıoğlu oldu.

MUHTEMEL ADAYLARI YAKINDAN TANIYALIM!
Nihat Zeybekci, 62 yaşında. 2004-2011 yılları arasında belediye başkanlığı yaptı. Denizli’de belediyecilik anlamında büyük kaydetti. İki dönem Ekonomi Bakanlığı yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı tarafından İzmir’de belediye başkanlığı için aday gösterildi. Şu anda Ekonomi Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyor. 

HALİL PEKDEMİR
Halil Pekdemir 62 yaşında. Denizli’de uzun yıllar İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptı. Denizli’nin her ilçesine, her köyüne, her beldesine hizmet götürdü. 2014-2019 yılları arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekilliği yaptı. Başarıları ve azmi ile dikkat çeken işadamı Halil Pekdemir şu anda Türkiye Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği Başkanı ve Denizli Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütüyor. 

MUHAMMET SUBAŞIOĞLU
Muhammet Subaşıoğlu 51 yaşında. 2014-2019 yılları arasında Merkezefendi Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Sorumlu olduğu bölgeye büyük eserler kazandırdı. Çalışkanlığı ve hırsıyla bilinen Subaşıoğlu, 2019’daki yerel seçimlerde rakibi karşısında seçimleri kaybetse de yaptığı eserler hala konuşulmaya devam ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2023, 10:29

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER