banner249

Kırtasiye yardımları ne zaman başlıyor?

2023 Kırtasiye Yardımı başvuruları başlıyor. Okulların açılmasına az bir süre kala kırtasiye yardımları ile ilgili detaylar merak edildi. Kırtasiye yardımlarının ne zaman ve nasıl yapılacağının yanı sıra başvurularının ne zaman başlayacağı da merak konusu oldu.

Kırtasiye yardımları ne zaman başlıyor?
banner240

2023 kırtasiye yardımı başvurusu ne zaman başlayacak, başvurular nereden, nasıl yapılır? Ülkemizde okulların eylül ayında açılacak olması ile birlikte öğrencilerin ve velilerin de okul alışverişi heyecanı başladı. Okul alışverişlerinin bu yıl da cep yakacağı düşünülürken kırtasiye yardımları gündeme geldi.

Okullar açılmadan önce kırtasiye yardımları ile ilgili ayrıntılar merak konusu oldu. Okulların açılmasına sayılı günler kala hazırlıklar başlarken artan fiyatlar da şimdiden cep yakacağa benziyor. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik sağlanan Eğitim ve Öğretim Yardımı desteği olarak da bilinen kırtasiye yardımlarından faydalanmak isteyen aileler ''2023 kırtasiye yardımı ne zaman başlayacak, başvurular nereden yapılacak?'' sorularına yanıt aramaya başladı.

KIRTASİYE YARDIMI NE ZAMAN VERİLİR?
Okullar açılmadan önce gündeme gelen kırtasiye yardımı ile ilgili olarak ''Kırtasiye yardımı başvuru nasıl, nereden yapılır, kimler kırtasiye yardımı alabiliyor?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen kırtasiye yardımından faydalanmak için öncelikle başvuru yapmak gerekiyor. Başvurusu onaylanan kişiler ise bir defa olmak üzere kırtasiye yardımı alabiliyor. Kırtasiye yardımı genelde okullar açılmadan hemen önce veriliyor.

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI
Yılda yalnızca bir kez verilen kırtasiye yardımını alabilmek için bazı kriterleri sağlamak gerekiyor. Eğitim ve öğretim yardımı olarak kırtasiye yardımını alabilmek için şartlar ise öğrenimi devam eden;
Vazife veya harp malullüğü aylığı alanların,

2330 sayılı Kanun (İç güvenlik asayiş kapsamında olanlar) ve 3713 (terör kapsamında olanlar) sayılı Kanunlar kapsamında gerçekleşen olaylar nedeniyle aylık ödenen erbaş ve erlerin,
2330 sayılı Kanun uyarınca aylık bağlanan güvenlik korucusu ve sivillerin,

Vazife veya harp malûlü olduğuna karar verilenlerden aylık bağlanmaksızın sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam edenler ile vazife malullüğü aylıkları göreve girmeleri nedeniyle kesilenlerin (iştirakçi-tütün),
Terör eyleminin ortaya çıkarılması, etkilerinin azaltılması veya bertaraf edilmesinin sağlanmasında yardımcı ve faydalı olanlardan bu faaliyetlerinden dolayı hayatını kaybeden, yaralanan veya engelli hale gelen sivil şehit/gaziler kendilerine ve çocuklarına ödeniyor.

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Kırtasiye yardımı ödemeleri Eğitim Öğretim yardımı ödemeleri çatısı altında yılda bir kere olmak üzere Yükseköğretim Kurumları (YÖK) ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilenlere toplu olarak ödeniyor. Kırtasiye yardımı 1 Eylül - 31 Aralık tarihleri arasında ödeniyor. Başvurular e-Devlet aracılığıyla yapılmaktadır.

KIRTASİYE YARDIMI BAŞVURU EKRANI
E-Devlet kapısı üzerinden alınan kırtasiye yardımı başvuru ekranı;
''www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-egitim-ogretim-yardimi-talebi'' ekranı üzerinden kırtasiye yardımı için başvurular yapılıyor. 2023 - 2024 eğitim Öğretim döneminde yardımların hangi tarihlerde hak sahiplerinin hesaplarına geçeceği ise henüz bilinmiyor.
 

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER