banner249

Denizli’de su faturaları sergisi açıldı!

Denizli'de su faturalarının yüksekliğine tepki gösteren bir sergi düzenlendi. Denizlililer, elektrik faturalarından daha yüksek gelen su faturalarından şikayetçi. Bazı evlerde 4 kişilik bir ailenin su faturası 1000 TL'yi aşıyor.

Denizli’de su faturaları sergisi açıldı!
banner240

CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, vatandaşların isyanını duyarak pahalı su faturalarına son vereceğini söylemişti. İkinci adım olarak belediyenin evlere yüksek faturaları sergilemek amacıyla bir sergi düzenlendi.

Bülent Nuri Çavuşoğlu, su faturalarını düşüreceğini açıkladığı gün, vatandaşlardan bu faturaları kendisine göndermelerini istemişti. Vatandaşların gönderdiği faturalar, Çınar Meydanı'nda sergilendi. Serginin açılışında Çavuşoğlu, su faturalarının düşürülmesi ve Denizli'nin suya fahiş ücret ödeyen iller arasından çıkarılması sözünü verdi.

Sergiye vatandaşların ve basının ilgisi yoğundu. Faturalardaki yüksek tutarlar karşısında tepkiler ortaklaştı. Bazı vatandaşlar, bu durumun devam etmesi halinde oy tercihlerini etkileyeceklerini belirtirken, bazıları musluğu açmaya korktuklarını ve su kullanımında kısıtlamaların getirilip getirilmeyeceğini sorguladı.

CHP Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, suyun temel bir hakkı olduğunu vurgulayarak su faturalarını yarı yarıya düşüreceğini tekrarladı. Sergili tepki eylemi akşam saatlerinde sona erdi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER