banner249

Çavuşoğlu ulusal medyanın gözdesi oldu!

Denizli’de sıra dışı muhalefetiyle kısa sürede Denizlilerin beğenisini kazanan CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na ulusal medyanın da ilgisi büyük oldu.

Çavuşoğlu ulusal medyanın gözdesi oldu!
banner240

Denizli'de dikkat çekici muhalefetiyle hızla popülerlik kazanan CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ulusal medyanın da ilgisini çekti.

İstanbul'da iki ulusal kanalın canlı yayın konuğu olan Çavuşoğlu, sıra dışı muhalefet anlayışıyla halkın sorunlarına odaklandığı için ulusal medyanın dikkatini çekti. Tele 1'deki "Seçime Doğru" programında Ülkü Çoban'ın konuğu olan Çavuşoğlu, geçmiş yaşam deneyimlerini ve halkın içinden gelen biri olarak nasıl bir belediye başkanı olacağını anlattı. Denizli'deki vaatlerin gerçekleşmediğini vurgulayarak, "NERDE HANİ?" adlı yeni seçim şarkısıyla bu durumu vurguladı.

Daha sonra Habertürk ana haber bülteninde Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, mevcut belediyenin vaatlerini yerine getirmediğini ve gerçekçi olmayan projeler sunulduğunu belirtti. Denizli'nin zenginliğinin dengeli bir şekilde dağılmadığını, turizmin genişletilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Denizli'nin deprem riski altında olduğunu ve hastane gibi önemli yapıların güvenliği konusunda farkındalık oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

DENİZLİ’YE NE VADEDİYOR?

Çavuşoğlu, mevcut Ak Parti Belediyesi’nin vadedip yapmadıklarını anlattı.

“Teknokent, 2. Üniversite, stadyum, 250 tl taksitle ev… gibi gerçekçi olmayan vaatler yerine ayağı yere basan projelerimiz var” dedi.

Çocukların süt içemediği, evine ayda 1 kez bile olsa et girmeyen ailelerin bulunduğu bir şehirde uçuk projeleri gündeme getirmenin hiçbir inandırıcılığı olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu, “Denizli boşanmanın en yüksek olduğu iller arasında birinci. Suç oranının yüksek olduğu şehirler arasında da ikinci.” Dedi.  Sunucu Mehmet Akif Ersoy bu gerçekleri şaşkınlıkla karşıladı.

“Denizli zengin bir kent diye biliyorum yanlış mı biliyorum?” diye sordu.

Çavuşoğlu,  Denizli’nin zenginliğinin tabana yayılmadığını, üretimde tekstil, mermer var ama katmadeğer yaratacak markası olmadığını söyledi.

Ve turizm başlığını açtı.  “Turistler Denizli’ye geliyor, sadece Pamukkale’yi görüp gidiyor. Tur kültürünü oluşturarak turizmi genele yayacağız.

Pamukkale’ye gelen turisti Denizli’nin bütün güzelliklerini görmeden bırakmayacağız” dedi.

Mehmet Akif Ersoy, 2014’te vadettiler yapmadılar diyorsunuz ama sonraki seçimde yine Ak Parti seçilmiş,

Bu kadar problemlerin olduğu bir kentte neden hep Ak parti yüksek oy aldı peki? Diye sordu.

Çavuşoğlu, “geçen dönem ittifaklar vardı. Özeleştirimizi yaptık. Bu dönem

Üretim endeksli hayali olmayan projeler değil, ayakları yere basan halka dokunan sosyal belediyecilik odaklı projelerimiz var. Bunların sokakta karşılığını aldık”dedi.

“İnsanlar üretmiyor, yaşam şartları hem bu nedenle hem de kötü ekonomi politikaları yüzünden giderek kötüleşiyor. Pandemi döneminde üretimin önemini anladık.”diyen Çavuşoğlu, sosyal belediyecilikle üretimi geliştireceklerini söyledi.

“İnsanlar umutlanmak istiyor ellerinden tutulmasnı istiyor” dedi. Kırsal bölgeye yönelik projelerini sıraladı. Tarımda mazot,gübre fide ve tohum…  Hayvancılara yönelik olarak ise Gebe düve projesini detaylarıyla anlattı. “Yem fabrikası inşa edeceğiz, Gebe düve vereceğiz, üretilen sütleri alıp kendi tesislerimizde paketlediğimiz halk süt olarak 2-5 yaş arası çocuklarımıza ulaştıracağız” dedi.

“DENİZLİ DEVLET HASTANESİ İÇİN FARKINDALIK GEREK”

Çavuşoğlu, Denizli’yi tehdit eden deprem tehlikesini Habertürk ekranında da yineledi. Denizli Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıksız olduğunun bir kez daha altını çizdi. “Şehir hastanesi temeli atıldı yapılmadı çürüdü. Farkındalık oluşturursak hastane yapımını hızlandırırız.” Dedi.

Çavuşoğlu’nu dikkatle dinleyen Sunucu Mehmet Akif Ersoy, paramotorlu afiş ve su faturası sergisi ile ilgili hayranlığını belirtmeden geçmedi. CHP Adayı Çavuşoğlu’nu,  “çok akıcı keyifli bir yayındı, kampanyanız çok yaratıcı” diyerek uğurladı.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER