banner249

Çanakkale bir milletin yeniden doğuşudur!

CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Çanakkale bir milletin yeniden doğuşudur!
banner240

Ertemur, mesajında şu sözlere yer verdi: “Çanakkale zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milleti'nin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir. Bu destanla vatan toprağı içinde kardeşliğin ve ulus olma bilincinin de tohumları atılmıştır. Dünya tarihini değiştiren bu zafer aynı zamanda milli mücadelenin ilk kıvılcımı olmuştur. Milletimiz, vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşı'nda düşmanına bile esirgemediği şefkat ve merhametiyle savaşın bir hukuku olduğunu tüm insanlığa göstermiştir."

Ertemur, devamında şu ifadelere yer verdi: "Memleketimizin her bir ferdi, ülkesi için bayrağı için canını vermeye hazırdır. 109 yıl önce Çanakkale’deki vatan savunmamız bunun en büyük örneğidir. Bu ülke dört bir köşesinde Çanakkale şehitlerimizin izi vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizin bize bıraktığı emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Ertemur, 18 Mart'a özel seslendirdiği videolu mesajında ise şu sözleri dile getirdi: "Bir milletin yeniden doğuşudur Çanakkale! Tek yürek olmak, Vatan olmak, birlik olmaktır Çanakkale! Türk milletinin boyunduruk altında yaşayamayacağının en muhteşem kanıtıdır Çanakkale! Pamukkale’de de gurur duyduğumuz, bağımsızlığımızı elde ettiğimiz en kararlı adımdır Çanakkale! Denizli’den, Burdur’dan, Afyon’dan, Ağrı’dan, Edirne’den, Kars’tan gelip; aynı topraklarda koyun koyuna yatan on binlerce şehidimizin kanı ile inşa edilen bir ulusun adıdır Çanakkale! 18 Mart Çanakkale zaferimizin 109. Yıl dönümü kutlu olsun. Vatan uğruna can veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum…”

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2024, 09:51

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER