banner249

Çanakkale şehitlerimizi rahmetle anıyoruz!

Denizli Profesyonel İş İnsanları Derneği (DEPİD) Başkanı Ertuğrul Gümüş, Çanakkale Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla yazılı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çanakkale şehitlerimizi rahmetle anıyoruz!
banner240

Gümüş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "109 yıl önce aziz vatanımızı işgal etmek amacıyla birleşen yedi düvelin, bütün güç ve imkânlarıyla yaptıkları saldırılara karşı, ezanın bu gök kubbede yankılanması, bayrağımızın ilelebet özgürce dalgalanması için yüz binlerce can vererek kazandığımız Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü. Vatan, millet, istiklal ve istikbal için seve seve can veren şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz."

Çanakkale'nin bir hayat-memat meselesi, millî mücadeleye giden yolda önemli bir mihenk taşı olduğunu vurgulayan Gümüş, "O gün yüz binlerce şehit verdik, sonra ve işte şimdi milyonlar olup dirildik. Çanakkale ruhunu yaşanır kıldığımız her durumda diriliş coşku ve iddiamız sürecektir. Çanakkale Zaferi, bütün zamanların ve ulusların dimağına, tarihin asla silinemez mürekkebi olan kanla yazılmıştır. Çocuklarımıza ve gençlerimize vatan, millet, bayrak, devlet sevgisini ve değerini en iyi anlatan zaferlerimizden biri olan Çanakkale destanı asırlar geçse de unutulmayacaktır. İnanmışlığın, adanmışlığın zirvesi olan Çanakkale'yi ölümsüzleştiren bu ruha bugün her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır. Bizi 'Büyük Türkiye' ve 'Adil bir dünya' idealine taşıyacak olan bu ruhtur." şeklinde konuştu.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER