banner249

Ak Partili başkandan ulaşım zamlarına tepki!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Eylül tarihinden itibaren geçerli olmak üzere toplu taşıma araçlarındaki bilet tarifelerine yüzde 8 ila yüzde 22 arasında değişen miktarlarda zam yapmasını değerlendirdi.

Ak Partili başkandan ulaşım zamlarına tepki!
banner240

Zamlı tarifeyi incelediklerinde özellikle öğretmenlere ciddi haksızlık yapıldığını gördüklerini belirten Akay, “Ulaşım bir kamu hizmetidir. Belediyeler kamu hizmetlerinde kar düşünmemelidir. Ayrıca ulaşım tarifesinde yapılan artış ölçüsüz ve adaletsiz bir şekilde gerçekleştirilmiştir. 


Öğretmenlerimizin bilet tarifelerine yapılan yüzde 22’lik zam ciddi mağduriyet ve adaletsizliğe yol açmıştır. Yine kent kartı olmayan vatandaşlarımızın biniş ücretlerine yapılan yüzde 16 oranındaki zam da çok fazla olmuştur. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu konu görüşülürken, AK Partili meclis üyeleri zam kararına karşı çıkmıştır. Ancak CHP’li meclis üyelerinin oyları ile ulaşıma aşırı oranlarda zam teklifi kabul edilmiştir. Ulaşıma getirilen bu büyük zam ve adaletsiz fiyat dağılımını kabul etmemiz mümkün değildir. 

"ULAŞIMDA KAR HESABI YAPILMAZ" 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımı kazanç elde etmenin bir yolu olarak görmemesini tavsiye eden AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, “Ulaşımda kar hesabı yapılmaz. Ulaşım, vatandaşlarımız için zorunlu bir ihtiyaçtır. Vatandaşlarımız her gün işlerine giderken, okullarına, hastaneye giderken ulaşım hizmetlerinden faydalanıyor. Ulaşım hizmeti vatandaşlarımız için hayati önem arz etmektedir. Toplu taşımanın öncelikli amacı kamu yararı olmalıdır. 

Dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlarımızda ciddi bir mağduriyet ve toplumun farklı kesimleri arasında ayrımcılığa, adaletsizliğe yol açan bu zam kararını bir kez daha gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz.” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT'un teklifi ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla, ulaşımda kullanılan kentkart ücretlerine, 15 Eylül'den geçerli olmak üzere, yüzde 8 ile 22 oranında zam yapmış, böylece İzmir'de tam bilet fiyatı 2 TL'ye çıkmıştı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER