banner249

Cem Yılmaz’a var da bize yok mu?

Denizli'de on aylık maaş ve ortalama otuzar yıllık kıdem tazminatları için 18 aydır direnen DEBA işçilerinin hak alma mücadelesi sürüyor. İşçiler, Denizli'de İş Bankası'nın Bayramyeri ve Çınar şubelerine girerek, burada alacaklarının hesaplarına yatıp yatmadığını sorguladı. Bir Deba işçisi Cem Yılmaz’a var da bize yok mu? diye tepki gösterip bankalarının kendilerini muhatap almalarını istedi.

Cem Yılmaz’a var da bize yok mu?
banner240

Denizli'de İş Bankası'nın Bayramyeri ve Çınar şubelerine aynı saatte giden 30 DEBA işçisi, banka görevlileri tarafından, hesaplarına alacaklarının yatırılmadığı cevabını aldı. İş Bankası'nın kendilerine yapılan haksızlığın giderilmesi konusunda niçin adım atmadığını soran işçilere banka yöneticilerinin verdiği cevap;" bu konu sizi de bizi de aşar şeklinde oldu" 


İşçiler, fabrikanın 2005 yılında İş Bankası tarafından alındığını belirterek, "fabrikayı İş Bankası aldıysa, hemen her gün fabrikaya gelen Esat Sivri'nin burada ne işi var, İş Bankası bizlere neden bir açıklama yapmıyor, İş Bankası burayı kaç paraya satın aldı ve şimdi bu iş yerini kime ve ne kadara satacaklar?" şeklinde sorularla İş Bankası ile DEBA arasında kurulan ortaklığı sordular. 

İŞÇİLER İŞ BANKASI'NIN KENDİLERİNİ MUHATAP ALMASINI İSTİYOR!
Alacakları için yaklaşık 18 aydır direnen işçiler, İş Bankası'nın Denizli-Merkez bölgesinde hemen her şubesi önünde eylem yaptıklarını, bununla da yetinmeyip İstanbul'a İş Kuleleri önüne kadar gittiklerini ve buna rağmen bir sonuç elde edemediklerini belirttiler. İşçiler adına konuşan 22 yıllık DEBA işçisi Abdullah Tekin, “Cem Yılmaz'lı reklam filmleri çeken İş Bankası, konu 850 işçinin alacağına geldiğinde bize bir açıklama bile yapmıyor, biz İş Bankası'nı kınıyoruz" dedi. 

Tekin, banka yöneticilerine şu soruları yöneltti, DEBA ile kurumunuz arasında nasıl bir ilşki var? DEBA'nın varlıklarına el koyma durumunuz var mı? DEBA'nın hangi varlıkları üzerinde el koyma ya da ipoteğiniz bulunmaktadır? DEBA'nın ödemelerinin periyotları nelerdir? DEBA ile yaptığınız sözleşme hükümleri yerine getiriliyor mu? DEBA ile yaptığınız sözleşmeye göre son ödeme tarihi nedir? Satışı yapılan makinalar kimin adına satılıyor? 

EMNİYETTEN UYARI; MARJİNALLERLE İLİŞKİNİZİ KESİN!
İş Bankası'nın Bayramyeri şubesinde bir araya gelen işçilere, emniyet mensuplarının önce engel olmaya kalktığı, işçilerin "biz buraya hesabımıza para yatıp yatmadığını öğrenmeye geldik" şeklinde açıklamasının ardından bankaya girmelerine müsade ettiği belirtildi. Şubede eylemlerini gerçekleştiren işçilere güvenlik şube müdürünün marjinal gruplarla aranıza mesafe koyun dediği, işçilerin yanıtı; "hakkımızı almak için ailelerimizle buradayız, hakkımızı alana dek de sınıf dostlarıyla gerekse ailelerimizle mücadelemiz sürecek" şeklinde oldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER