banner249

Gezi mağduru babaya iş

Temmuz ayında İstanbul'da Gezi Parkı için çıkan olaylar kapsamında polisin attığı gaz bombası fişeğinin 2 kez kafasına isabet etmesiyle yaralanan ve beyin kanaması geçiren 16 yaşındaki Mustafa Ali Tonbul'un işten çıkarılan babası Mehmet Tonbul'a Bayraklı Belediyesi kucak açtı.

Gezi mağduru babaya iş
banner240

Kaza olayını öğrenir öğrenmez Tonbul'u İstanbul'da da ziyaret ederek, her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasında yardımcı olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bu kez de acılı babanın iş sorununa çözüm buldu. Bayraklı Doğançay Mahallesi'nde babası, anneannesi ve dedesi ile birlikte yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi Mustafa Ali Tonbul, beyin kanaması sonrası yoğun bakımda geçirdiği 22 günlük sürecin ardından hızla sağlığına kavuşuyor. 


Doktorların mucize olarak nitelendirdiği olayı yaşamanın üzüntüsüyle yıkılan acılı aile ise Mustafa Ali'yi bu hale düşüren nedenlerin bulunup, suçluların cezasını çekmesini istiyor. Oğlunun sağlık problemleri nedeniyle sürekli yanında olmak zorunda kalan baba Mehmet Tonbul, Haziran ayında yeni başladığı işten çıkarılmış ve manevi sıkıntılarına bir de maddi sorunlar eklenmişti. 

Oğlunun mucizevi şekilde hayatta kalarak, yeniden hızla sağlığına kavuşmasıyla yüzü gülen baba Tonbul, "Bu zor durumda bize çok destek oldular. Özellikle Bayraklı Belediye Başkanımız Hasan Karabağ, İstanbul'da dahi ziyarette bulundu ve her türlü desteği veriyor. Herkese çok teşekkür ediyorum. Son olarak işten çıkarıldığımı da duyunca beni Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde görevlendirdi. Doğançay şantiyesinde işe başladım. Evime de yakın olduğu için hem oğlumla ilgilenebiliyorum hem de çalışıyorum. Destekleri için Başkanımıza teşekkürler. Öte yandan konuyla ilgili de soruşturma sürüyor. Henüz bir gelişme yok. Umarım kısa sürede suçlu bulunur ve cezasını çeker" dedi. 

"İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK" 
Oğlunun sağlık sorunlarına zaman ayırması nedeniyle yeni başladığı işten çıkarılmasını doğru bulmayan Başkan Karabağ, mağdur babaya iş imkanı sağlayarak, yaralarını sarıyor. Olayı duyduktan sonra yaşadığı üzüntüyü paylaşan ve en başından itibaren Tonbul ailesinin yanında olarak her türlü ihtiyaçlarını imkanlar dahilinde karşılayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 16 yaşındaki Mustafa Ali Tonbul'un sağlığına kavuşana kadar eşya ve erzak başta olmak üzere, maddi-manevi desteklerin süreceğini söyledi. 

OLAY NASIL OLMUŞTU? 
Temmuz ayında çıkan Gezi Parkı olayları öncesinde konser için İstanbul'a giden Mustafa Ali Tonbul, arkadaşlarıyla buluşup, eğlendikten sonra İstanbul Valiliği'nin Gezi Parkı açılışına izin verdiğini duyarak, açılışa katılmak istedi. Henüz parka gelmeden konser sonrası İstanbul, Tarlabaşı'nda polisin müdahalesi arasında kalan Tonbul, yaşanan arbedede polisin gazlı müdahalesi karşısında kafasına aldığı 2 gaz fişeği darbesi sonrası yere yığıldı. 

Taksiyle Taksim ilkyardım Hastanesi'ne kaldırıldı ve kalbi durmuş halde hastaneye yetiştirilen 16 yaşındaki Tonbul için 22 günlük yoğun bakım süreci yaşandı. Hayatta kalma mücadelesini kazanan Tonbul, bir süre sonra taburcu edilerek, İzmir-Bayraklı, Doğançay Mahallesi'ndeki evine getirildi. Kafasından alınan kemiğin daha hızlı iyileşmesini sağlamak için karnına dikildiği Tonbul, olay anını hatırlamıyor. Ancak, genç yaşında böylesi bir duruma düşmesi görenlerin içini burkuyor. 

Başarılı geçen 2 ameliyat sonrası ayağa kalkabilen Tonbul, 20 gün sonra yapılacak son ameliyatla da sağlığına kavuşacak. Midesindeki kafatası kemiği yeniden yerine dikilecek. Sağlığına kavuştuktan sonra eğitimine devam etmek istediğini dile getiren Tonbul, üniversitede tarih bölümü okumak istediğini söyledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER