banner249

50 bin kişilik Aşevi açıldı  

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Kızılay işbirliğiyle faaliyete geçen "Büyükşehir-Kızılay Aşevi" törenle açıldı. Açılış törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Türk Kızılay Denetim Kurulu Başkanvekili Hüseyin Can, hayırseverler, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

50 bin kişilik Aşevi açıldı  
banner240

Aşevi, ilk olarak geçtiğimiz yıl şubat ayında faaliyete geçmiş ve Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından afetzedelere hizmet vermişti. Bu tesiste aynı anda 50 bin kişiye hizmet verme kapasitesi bulunuyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin tüm araç, gereç ve modern ekipmanlarıyla donattığı aşevi, sabahın erken saatlerinde hazırlanan yemekleri Denizli Büyükşehir Belediyesine ait özel araçlarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Aşevi, Denizli'de ikamet eden ihtiyaç sahibi engelli, yaşlı, yetim, öksüz, muhtaç binlerce kişinin yanı sıra çevre illerdeki afetzedelere ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamındaki muhtaçlara da yemek hizmeti sunuyor.

Açılışta konuşan Başkan Osman Zolan, ramazan ayına böyle anlamlı bir işle başlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, aşevinin kuruluş sürecini anlattı. Ayrıca, aşevinin muhtemel afet durumlarında yaklaşık 50 bin kişiye yetecek yemek çıkarma kapasitesine sahip olduğunu vurguladı.

Türk Kızılay Denetim Kurulu Başkanvekili Hüseyin Can ise tesisteki hizmetin Türkiye'de ilk üçe gireceğini belirtti ve açılışın bereketli olmasını diledi.

Tören dualarla sona erdi ve Başkan Zolan ile beraberindekiler, Büyükşehir-Kızılay Aşevi'ni inceledi.

Erol Uçkan

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER