banner249

Telefon dolandırıcıları iş başında

Kütahya'da yalnız yaşayan 70 yaşındaki Mahire Tugay, telefonda kendisini polis olarak tanıtan şüpheli tarafından dolandırıldı. Daha fazla dolandırılmasını ise altınlarını bozdurmak için gittiği kuyumcu engelledi.

banner240

Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz bir şüpheli, Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde yalnız yaşayan 70 yaşındaki Mahire Tugay'ı telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıttı. Telefonun kesinlikle kapatılmamasını da isteyen şüpheli, telefon görüşmesinde, oğlunun da ismini kullanarak kimlik bilgilerinin teröristlerin eline geçtiğini, bilgilerinin kötüye kullanılmaması için teröristlerden 30 bin liraya geri alınabileceğini söyleyerek, parayı en kısa sürede verilen hesap numarasına yatırmasını istedi. 
Bunun üzerine yaşlı kadın banka hesabındaki 10 bin lirayı çekerek, dolandırıcıların verdiği hesaba yatırdı. Daha sonra kalan miktarı tamamlamak için evindeki altınları bozdurmak üzere kuyumcuya gitti. Durumdan şüphelenen kuyumcu Salih Zeren, polisi arayarak yaşlı kadının dolandırılmaya çalışıldığını bildirdi. İhbar üzerine kuyumcuya gelen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yaşlı kadını ikna ederek daha fazla dolandırılmasını engelledi.
Yaşlı kadın telefondaki dolandırıcıya polislerin geldiğini söyleyerek, telefonu polis memuruna verdi. Dolandırıcı polis memurunun cevap vermesi üzerine telefonu kapattı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER