banner249

Denizlili profesör ödüle doymuyor!

Denizli’nin Bekilli İlçesi’nde doğup büyüyen, British Columbia Üniversitesi’nde profesörlüğe kadar yükselen Makine Mühendisi Prof.Dr. Yusuf Altıntaş, ödüle doymuyor. Altıntaş bu kez de Turkish Time Dergisi’nin hazırladığı bilime yön veren 100 Türk kitabında yer aldı. Uluslararası endeksle belirlenen sıralamada Prof. Altıntaş 13’ncü sırada yer alarak Denizli’nin gururu oldu.

Denizlili profesör ödüle doymuyor!
banner240

Turkishtime dergisi tarafından hazırlanan kitap, Harvard, Yale, Imperial College gibi dünyanın önde gelen bilim kurumlarında araştırma yapan başarılı Türk bilim insanlarının öykülerini anlatıyor. Çalışma, Türk bilim insanlarını, uluslararası literatürde kabul edilen "H-endeksi" ölçütüne göre sıralıyor. H-endeksi, bilim insanlarının yaptığı araştırmaların aldığı atıf sayısını gösteriyor. H-endeksi ne kadar yüksekse, bilim insanının araştırmaları alanında o kadar çığır açıcı nitelik taşıyor. H-endeksi 90'ın üzerinde 5 Türk bilim insanı bulunuyor. Denizli’nin gururu olan  Prof. Dr. Yusuf Altıntaş’ın “H­endeksi” ise 71. Bu ölçüte göre Prof. Dr. Altıntaş, “Bilime Yön Veren 100 Türk” listesinde 13. sırada yer alıyor.

YUSUF ALTINTAŞ KİMDİR?

Prof. Dr. Yusuf Altıntaş 1953 Denizli’nin Bekilli İlçesi doğumludur. ‘Şapkacı Hasan’ adıyla bilinen, Küp Şarapları kurucusu Hasan Altıntaş’ın büyük oğludur. İlk orta öğrenimini Bekilli’de, liseyi Denizli Koca Mektepte okumuştur. İTÜ Uçak Mühendisliği bölümü mezunu olan Altıntaş, bir süre Makine Kimya Endüstrisinde çalışmış, İngiltere’de iki yıl master yapmıştır. 1979 yılında Kanada’ya giden Yusuf Altıntaş, halen aynı ülkede University British of Columbia’da ders vermektedir. Prof. Dr. Yusuf Altıntaş çeşitli ülkelerden, seçkin ve saygın ödüllerin sahibidir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER