banner249

Onlarcası Göç Yolunda Elektriğe Kapıldı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde onlarca leylek göç mevsiminde lokasyon değiştirdiği sırada elektrik tellerinden dolayı telef oldu.

Onlarcası Göç Yolunda Elektriğe Kapıldı
banner240

Edinilen bilgilere göre, Tavşanlı ilçesi Göbel Termal Tesisleri yakınında leylek ölümleri ihbarını değerlendiren yetkililer ekipleri bölgeye sevk etti. Olay yerine giden veteriner ve elektrik görevlileri ile jandarma 2 kilometrelik hat üzerinde bulunan elektrik direkleri üzerinde ve yerde telef olmuş leylekleri gördü. Elektrik direkleri üzerinde canlı olarak duran leylekleri ise uzaklaştıran görevliler, telef olan leylekleri de imha etti.

Yaralı bulunan leylekleri ilk etapta çiftçiler kendi imkanları ile toprakta tutarak üzerinde varsa elektrik yükünü azaltmak isterken, veteriner hekim Mustafa Sevilmiş de muayenehanesine götürerek tedavi ederek Doğa ve Milli Parklardan gelen görevlilere teslim etti.

Yaşanan olayla ilgili Mustafa Sevilmiş, "Sonbaharın yaklaşmasıyla göçe başlayan leyleklerin göç koridorunda mola verdikleri sırasında sebebini bilmediğimi şekilde telef olmuşlar. Yüksek elektrik akımına kapıldığını düşünüyoruz. Bu gibi durumlarda vatandaşlarımız 112 Acil arayarak bildirmeleri gerekir. Yaralı leyleklerin su içirilmemesi ve 24 saat müşahede altında kalması gerekir" dedi.

Kübra

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER