banner249

Çek senet mafyası çökertildi

İzmir'de iddiaya göre zorla çek ve senet tahsilatı yaparak haksız kazanç sağlayan ve borcunu ödeyemeyen kişilerin mal varlıklarına el koyan silahlı kanadı da bulunan suç örgütü, İzmir polis ekiplerince çökertildi. Gözaltına alınana 34 şüpheliden 20'si tutukladı. 

Çek senet mafyası çökertildi
banner240

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Suç Örgütleri Büro Amirliği ekipleri, Menderes ilçesinde haksız kazanç sağlayan suç örgütünü takibe aldı. Yaklaşık 7 aydır suç örgütünü teknik ve fiziki takip altına alan polis ekipleri, iddiaya göre suç örgütünün, haksız kazanç sağlamak amacıyla zorla çek ve senet tahsilatı yaptığını ve borcunu ödemeyen kişilerin mal varlıklarına el koyduğunu tespit etti. Silahlı kanadının da bulunduğu örgüte, polis ekipleri 37 adrese eş zamanlı baskın yaparak 34 şüpheliyi gözaltına alırken, 3 şüphelinin ise cezaevinde olduğu belirtildi. Polis ekipleri adreslerde yaptığı aramada, 399 tanzimli senet, 15 senet fotokopisi, 2 boş senet koçanı, 12 çek, 462 çek fotokopisi, 102 tapu senedi, 50 tapu fotokopisi,5 ruhsatsız tabanca, 150 mermi, 1 bıçak, 3 av tüfeği ve içerisinde mağdur kişilerin isimlerinin bulunduğu ajanda ele geçirdi.

20 şüpheli tutuklandı

Çökertilen suç örgütünün tefecilik usulü faizle para verdikleri yaklaşık 300 kişiden faizle para aldıkları, ödemeyi geciktiren kişilere ekstra faiz uygulayarak ceza kestikleri, ödeme yapmayan kişilerin evlerine silahlı kişiler gönderip, ailelerine baskı kurarak darp ettikleri, borçlu kişinin ailesine ait mal ve gayrimenkulleri kendi elemanları üzerine devir işlemleri yaptıkları ileri sürüldü. Suç örgütü üyelerinin, bugüne kadar 424 kişiye tefecilik usulü para verdikleri ve eylemler gerçekleştirdikleri de iddia edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 4'ü savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 30 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgulamasının ardından mahkemeye sevk edilen  şüphelilerden 20'si 'Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak ve örgüt adına faaliyette bulunmak, nitelikli yağma, tefecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, cebir, darp, kasten yaralama ve tehdit' suçlamasıyla tutuklanırken, 10'u  adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2017, 17:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER