banner249

Denizli'de satıcılar kurbanlıklarla koyun koyuna uyuyorlar

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Denizli Canlı Hayvan Pazarı’nda kurban satıcıları kurbanlıklarla koyun koyuna yatıp uyuyor.Kurbanlık satan çobanlar, gece gündüz hayvanlarının başında nöbet tutuyor. Hayvanlarla beraber çadırda uyuyan çobanlar, yemeklerini de burada yapıyor.

Denizli'de satıcılar kurbanlıklarla koyun koyuna uyuyorlar
banner240

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Denizli'deki canlı hayvan pazarında Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticileri Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Denizli'ye gelerek pazaryerinde kendilerine ayrılan yerlerde müşterilerini bekliyor. Bir yıl boyunca büyüttükleri hayvanları satmak için pazara gelen hayvancılar, hayvanların başından ayrılmadan adeta nöbet tutuyorlar. Hayvanları için yaptıkları bölmelerde kurbanlıklarla birlikte uyuyan kurban satıcıları koyunların bulunduğu alanda yemek yiyor ve dinleniyorlar. Kepeneklerine sarılıp yatan besiciler piknik tüplerinde yemek ve çaylarını yaparak karınlarını doyuruyorlar.

Bir sene boyunca beslediği kurbanlıklarını satmak için Afyon’un Sultandağı ilçesinden gelen 37 yaşındaki Özkan Çolak, getirdiği hayvanları bir an önce satıp bayrama kadar memleketine dönmek istediğini söyledi. Kurban pazarında uzun yıllardır geldiğini söyleyen Çolak, “ Burada genelde hayvanların başında sabahlıyoruz, uykumuz geldiğinde yaptığımız ufak bölmede bir iki saat uyuyoruz. Bu sene geçen seneye göre biraz daha pahalı fiyatlar. Yem pahalı, yer pahalı biz de mecbur bunu hayvana yansıtıyoruz” dedi.

Uğur Kılınç isimli besici ise, “15 aydır bakıyoruz bu hayvanlara. Bir haftadır da Denizli Canlı Hayvan Pazarı’ndayız. Yem fiyatları da çok yüksek olduğu için bizde bunu kurbanlıklara yansıttık. Böyle  olunca alıca da yok.Şu durumda alıcı da satıcı da memnun değil. Kaldığımız yer işte burası hayvanların yan tarafında kendi imkânlarımızla burada kalacak yer yapıyoruz. İnanın ki kurban fiyatları yüksek değil kaldığımız ortamları hayat şartlarını düşünürsek kolay değil. Umudumuz arefe gününe kaldı" şeklinde konuştu.

Raziye SARI

 

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2017, 12:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER